Sistem de iluminare ce permite reducerea consumului de energie


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Sistem de iluminare ce permite reducerea consumului de energie


Edilii Brasovului intentioneaza sa transforme orasul,in primul -smart city- din Romania, prin realizarea unei platforme de gestionare integrata a serviciilor de iluminat public, control al traficului rutier si supraveghere video stradala.

Brasov

Primul pas in acest sens il constituie un nou sistem de telegestiune a iluminatului public, realizat de firma Flash Lighting Services SA, care detine monopolul asupra acestui domeniu la Brasov. Prezentat drept "premiera nationala si chiar europeana", sistemul consta intr-o serie de echipamente de inalta tehnologie conectate la reteaua de iluminat existenta, prin care se realizeaza atat gestionarea optima a consumului de curent electric, cat si localizarea instantanee a oricarei defectiuni, fluctuatii si intreruperi, precum si a eventualelor furturi de energie electrica, scrie Gandul.info.

Experimentat timp de 4 luni de zile pe un tronson de numai 97 de stalpi ai retelei de iluminat public din cartierul Astra, noul sistem de telegestiune a iluminatului public - al carui principal atu este o reducere de pana la 35% a consumului de energie electrica pe timpul noptii, fara afectarea vizibilitatii pentru soferi si pietoni - a permis in acest interval o economie de 6 megawati/ora.

Ceea ce, calculat la nivelul intregii retele de iluminat public a urbei de sub Tampa, de circa 18.000 de becuri, inseamna o economie anuala de peste 3.200 megawati/ora. Potrivit specialistilor de la Flash Lighting, extinderea sistemului la intreg Brasovul, simultan cu implementarea celorlalte componente amintite ale platformei "smart city", va costa municipalitatea brasoveana circa 2 milioane de euro, investitia urmand a fi amortizata in cel mult patru ani, gratie amintitei reduceri cu 35% a consumului nocturn de curent electric, scrie Gandul.info.

Sursa: Gandul.info

Comenteaza aici

 
11/10/2010 - Acest articol a fost citit de 3146 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 69 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
80% din incendiile in cladiri sunt provocate de...
Echipamente de incalzire cu uleiuri uzate
ABB a finalizat noua statie electrica de...
SOCOMEC SE EXTINDE IN ROMANIA
Legrand: Crestere a rezultatelor financiare in...
Stirile urmatoare
Fondurile Europene impulsioneaza aplicatiile...
Fondurile Europene impulsioneaza aplicatiile...
Vom plati mai mult la curent in 2011
GE Energy lanseaza incarcatorul pentru vehicule...
EnergoBit a sustinut Proiectiile de Gala la...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric