EPLAN PrePlanning – Solutia completa pentru ingineria de baza


ghidelectric.ro
Sambata, 30 Septembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

EPLAN PrePlanning – Solutia completa pentru ingineria de baza


Fie ca e vorba despre crearea diagramelor de flux sau de instrumentatie, importul listelor de consumatori sau semnale sau, pur si simplu, crearea unei vederi generale a instalatiei, EPLAN PrePlanning va ofera suportul necesar.

EPLAN PrePlanning

Orice proiect de detaliu in inginerie are la baza un set de documente, diagrame sau liste pe baza carora se creaza diagramele detaliate necesare fabricatiei, punerii in functiune si exploatarii instalatiei. Aceste documente sunt rezultatul “ingineriei de baza” (Basic Engineering), un proces mai putin intalnit la noi in tara. Fie ca sunteti doar utilizatorul acestor documente fie ca sunteti cel care le creaza, puteti folosi EPLAN PrePlanning, componenta integrata complet in platforma EPLAN beneficiind de faptul ca toate informatiile introduse sau importate aici pot fi utilizate direct in etapele ulterioare de inginerie detaliata.


Produsul, aparut relativ recent in platforma EPLAN, este continuarea si imbunatatirea lui EPLAN PPE (Process Planning Engineering) care era gandit aproape exclusiv pentru proiectarea proceselor, mai precis crearea si documentarea diagramelor de proces si instrumentatie (P&ID). Toate functiile oferite in trecut de EPLAN PPE sunt in continuare disponibile, dar substantial imbunatatite si in EPLAN PrePlanning. In afara de posibilitatea creari schemelor P&ID ca punct de plecare in ingineria de baza, noul produs ofera si o abordare generala, grafica, in crearea vederilor generale ale instalatiilor. Pe baza macrourilor standard din EPLAN, se pot aduga diverse sub-componente ale unei instalatii prin pozitionarea lor grafica pe o pagina speciala dar fiecare din acestea are toate atributele logice specifice EPLAN-uli care pot fi predefinite sau configurate dupa crearea paginii. In felul acesta se defineste structura logica a instalatiei cu toate detaliile necesare documentate. Daca nu se doreste vizualizarea grafica, se pot folosi sabloane predefinite (Segment template) carora li se pot modifica ulterior proprietatile relevante. Aceste proprietati pot include denumiri, descrieri, puteri, tensiuni, curenti nominali sau alte caracteristici tehnice, coduri de comanda, costuri sau durate de aprovizionare si instalare sau chiar semnalele necesare pentru sistemele de control. Un rezultat direct al acestor definitii logice poate sa fie lista de consumatori, instrumentatie sau semnale, informatii esentiale in etapele ulterioare.


Pentru inginerii care sunt implicati numai in proiectele de detaliu (Detailled Engineering), EPLAN PrePlanning poate fi la fel de util pentru ca permite importul direct a oricaror liste disponibile, in orice format, si utilizarea informatiilor direct in crearea schemelor, eventual cu mici corectii sau completari, daca este cazul. In masura in care pe baza acestor proprietati (de exemplu, in functie de tipul de consumator si puterea acestuia) se poate determina si un macro schematic necesar pentru acel circuit, activitatea de inginerie propriuzisa se reduce la minim: presupune doar o opertatie de tipul Drag&Drop a circuitului preconfigurat pe pagina schematica dorita. Chiar si modificarile din listele initiale se pot prelua foarte usor in structura PrePlanning, modificarile din schemele detaliate reducandu-se la o functie de tipul “Update detailed planning”.


In afara rapoartelor standard EPLAN, completate de toate detaliile definite mai sus, PrePlanning permite generarea documentelor specifice etapei de inginerie de baza (liste de consumatori si instrumentatie, specificatii pentru echipamente, diagrame de fixare pentru senzori, s.a.) dar va ofera si functii speciale necesare in discipline specifice precum proiectarea automatizarilor in cladiri (BMS) sau urmarirea locatiei utilajelor in mentenanta.
www.eplan.ro

 
05/07/2016 - Acest articol a fost citit de 2604 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 4 (data de 23 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "EPLAN"
Stirile anterioare
Modelarea virtuala detaliata a tablourilor cu...
Eplan: Sub stindardul `inginerie eficienta`
Primul targ virtual - un succes total
Gestionarea utilizatorilor in platforma EPLAN
EPLAN Harness proD – Ingineria eficienta a...
Stirile urmatoare
Beneficiati la maxim de capacitatile platformei...
Sfaturi utile si trucuri in utilizarea...
Intrebari si probleme uzuale intalnite de...
Interfete intre EPLAN si alte programe software
EPLAN Cogineer - Automatizarea simpla a...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | www ezera ro | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | essalian.ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric