Sisteme laser de masurare a volumului | Seria VMS


ghidelectric.ro
Joi, 25 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Sisteme laser de masurare a volumului | Seria VMS


Detaliile privind volumul si dimensiunile unui obiect sunt bazate adesea pe masuratori manuale. Aceasta metoda imprecisa de determinare a volumului conduce la scaderea profitabilitatii, in special in cazul transportatorilor de marfuri.

sisteme laser

Sistemul VMS de la SICK, oferit prin Aurocon COMPEC, reprezinta tehnologia care ofera masuratori precise cu echipamente calibrate, indiferent de
forma sau dimensiuni. Sistemele VMS sunt destinate in principal:
- masurarii lungimii, latimii si respectiv inaltimii obiectelor;
- calculul volumului real;
- calcularea volumului minim/maxim necesar cutiilor de ambalare a produselor.
Aurocon COMPEC va ofera sisteme ce stabilesc noi standarde de performanta, precizie de masurare si siguranta.
VMS 410/510 – noul sistem de masurare a volumului cu un singur cap, pentru obiecte in forma de paralelipiped dreptunghic. VMS 410/510 ofera instalare rapida si aliniere simpla, avantaje importante ale unei solutii cu un singur senzor.
VMS 420/520 – sistemul dublu cap pentru masurarea volumului si pentru obiecte care nu sunt paralelipiped dreptunghic. VMS 520 este certificat ca "legal-for-trade" in acord cu OIML (Organizatia Internationala pentru Metrologie Legala) recomandarea R129 pentru "instrumente de masurare multi - dimensionale ".
VMS 200 – sistem cu doua scanere pentru obiecte de mari dimensiuni. VMS 200 masoara obiecte de aproape orice forma si in orice aliniament pe sistemele de transport. VMS200 determina fara contact si in timp real volumul obiectelor, lungimea lor, latimea si inaltimea, precum si volumul spatiului ocupat. VMS200 trimite datele prin interfata sa catre sistemul de calcul de nivel superior (gazda/PLC) cu scopul unor procesari ulterioare. VMS200 poate de asemenea primi date de la un dispozitiv auxiliar extern (e.g. scaner de cod de bare) prin interfata sa auxiliara si poate trimite la iesire aceste date impreuna cu datele de masurare (aceasta functie este optionala). Sistemul VMS200 este compus din doua sisteme de masurare laser LMS200-S17 si un echipament de control. Acesta din urma contine printre altele un PC Industrial, o sursa de alimentare, si un sistem de conectare.

Aplicatii cu sisteme laser de masurare a volumului VMS

1. Utilizarea masurarii volumului coletelor postale pentru determinarea tarifelor
Serviciul postal din Finlanda foloseste cu succes sistemul VMS de masurare a volumului pentru a determina dimensiunile coletelor si in consecinta tarifele ce trebuie percepute pentru expediere. Un scanner laser de masurare este montat deasupra benzii de sortare sau a conveiorului, pe fiecare instalatie destinata masurarii volumului. Acesta detecteaza latimea si inaltimea coletului, lungimea fiind determinata folosind valoarea vitezei de transport a conveiorului. In acest mod, unitatea de evaluare a sistemului VMS de masurare a volumului are nevoie doar de o fractiune de secunda pentru a calcula volumul coletului din informatiile primite de la scanner si folosind valoarea vitezei de transport. Ca avantaje ies in evidenta posibilitatea ajustarii pozitiei scannerului pe 3 axe in functie de dispunerea coletelor pe banda de transport automat precum si viteza de calcul a volumului.

 
2. Manipularea bagajelor in aeroporturi
In aeroportul Kloten din Zurich, bagajele pasagerilor sunt manipulate/incarcate cu ajutorul unui sistem complet automatizat: un robot incarca cala aeronavei folosindu-se si de informatiile provenite de la sistemul laser de masurare a volumului de la SICK. Intr-o prima etapa bagajele trec prin una din portile de citire  ALIS (Airport Luggage Identification Systems) dispuse la intrarea pe banda transportoare si la echipamentul de sortare. Aceste porti scaneaza codurile de bare de pe etichetele bagajelor, asigurand controlul destinatiei acestora. Dar, pe langa controlul destinatiei, sunt determinate atat forma cat si dimensiunile bagajelor cu ajutorul sistemului VMS200. Aceste masuratori asigura ca acele valize sau genti care nu au gabaritul maxim acceptat de catre robot sunt directionate catre o alta zona de preluare. Simultan, dimensiunile si greutatile bagajelor acceptate sunt informatii transferate catre sistemul de control al robotului.


3. Detectia mobila a obiectelor si a paletilor

O companie de curierat a fost in cautarea unei solutii pentru a masura rapid si exact Europaletii incarcati cu marfuri fara a diminua flexibilitatea sistemului logistic. Pentru aceasta aplicatie, s-a dezvoltat o instalatie de masurare mobila a volumului, bazata pe doua sisteme VMS200. Instalatia consta dintr-o structura de otel cu role pe care sunt montati senzorii LMS200 destinati masurarii volumului. Pe un troliu separat sunt dispuse sistemul electric de control precum si un PC cu imprimanta si un scaner portabil pentru coduri de bare. Transpaletul ce transporta paletul este dispus sub instalatia de masurare a volumului. Cele doua sisteme VMS masoara latimea si inaltimea paletului urmand ca a treia dimensiune (lungimea) sa fie masurata din miscarea relativa a instalatiei in raport cu paletul fix de dedesubtul acesteia. Procesul ofera avantaje precum rapiditatea cu care se efectueaza masuratorile de volum sau detectia integritatii paletilor. In plus, se poate integra in sistem si un cantar pentru a determina in final gabaritul paletilor.

Sursa: www.compec.ro

 
18/02/2009 - Acest articol a fost citit de 7007 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 231 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Aurocon Compec"
Stirile anterioare
Aparat foto digital OLYMPUS FE-20
Senzori | Senzori inductivi | Solutii...
Surubelnita | Set surubelnite Wera Kraftform...
Set inbus Long arm ballpoint-TORX,Black Laser...
Senzori fotoelectrici de la SICK
Stirile urmatoare
Production packaging de la Compec si RS
Gama extinsa | Extended Range | Compec
Reducerea consumului energetic in modul de...
Senzori | Inspector - decizii pentru calitate
Senzori SICK pentru masurarea distantei
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric