Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in cadrul Departamentului de Eficienta in Conversia si Consumul de Energie, dezvolta tehnici de masura si control de ultima generatie, folosind sisteme optice de digitizare tip ATOS 3D si sisteme optice 3D de analiza a cinematicii, vibratiilor si solicitarilor, tip PONTOS HIGH SPEED, scrie Tehnicainstalatiilor.
Utilizand sistemul ATOS 3D se obtin coordonate 3D cu precizie ridicata, de pana la 0,01mm, cu o performanta ridicata. Rezolutia de detaliu cu zoom si selectia extinsa a zonelor de masura permit gruparea eficienta si raportarea precisa a datelor, in domeniile: inginerie inversa, controlul calitatii, prototipare rapida, frezare rapida pe masini unelte CNC a reperului scanat, modelare/simulare digitala.
Sistemul ATOS 3D este mobil, fiind capabil sa masoare obiecte de diferite marimi (pornind de la dimensiuni ce se inscriu in volume de masura de la 40x30x15 mm), componente turnate filigranat sau obiecte de mari dimensiuni (aeronave, nave, etc.), folosind asamblarea de imagini, potrivit Tehnicainstalatiilor.
Sistemul PONTOS reduce procedura de masurare la o fractiune de timp, oferind informatii despre coordonatele 3D, deplasarile 3D, deformatiile, vitezele si acceleratiile obiectelor masurate. In plus, rezultatele masurate sunt prezentate grafic si video. In acest moment, ICPE- CA este unicul detinator din Romania al sistemul PONTOS.
Aplicatiile sistemelor 3D mentionate mai sus pot fi utilizate in special in industria auto, pentru analiza deformatiilor si vibratiilor mecanice, in constructii civile, poduri, cale ferata, pentru analiza deformatiilor si socurilor mecanice, in biomedicina, pentru analiza si corectia miscarilor corpului uman, in modelarea/simularea digitala si in multiple aplicatii culturale.
Sursa: Tehnicainstalatiilor
07/07/2010 - Acest articol a fost citit de 3644 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 3 (data de 53 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Documentatii tehnice" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |