Americanii au inventat panourile solare 3D


ghidelectric.ro
Marti, 11 Mai 2021
Ne gasiti si pe:            

Americanii au inventat panourile solare 3D


O echipa de cercetatori a dezvoltat un nou mod de capatare a energiei solare. Acestia au inventat un nou tip de panouri solare, ce implica celule solare 3D, proiectate pentru a maximiza conversia luminii solare in energie electrica.

panouri solare 3D

Cercetatorii de la Universitatea Tehnica din Massachusetts, impreuna cu cei ai Universitatii din California, Santa Barbara, au reinventat panoul solar. Pornind de la ideea unei eficientizari cat mai mari a acestora, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acestea pot fi extinse pe verticala nelimitat dispunand de dimensiuni mult reduse ce pot capta mai multa energie daca sunt dispuse intr-o pozitionare .. 3D. Astfel, cercetatorii au descoperit ca turnurile cu panouri solare pot genera de la de doua ori pana la de 20 de ori mai multa energie ocupand acelasi spatiu ca si un panou clasic.


Compania Solar3D a anuntat recent ca este pe cale sa realizeze productia in masa a noilor panouri solare 3D folosind echipamente care se gasesc deja in comert de la Panasonic si dupa ce au facut mai multe incercari pe bancul de proba ce au dus la un design optimizat a noilor panouri dar si pentru a creste eficienta software-ului inventat de companie capabil sa puna la lucru semiconductorii 3D.


„Cea mai mare incercare a fost sa facem acest proiect realizabil. Proiectarea computerizata arata excelent, insa am avut emotii mari in ceea ce priveste functionarea sistemului si dupa ce este construit fizic si mai ales la un pret acceptabil ce poate concura cu cel la panourile solare actuale”, a declarat dr. Changwan Son, director de tehnologie la Solar3D.


Cat de eficienta este aceasta tehnologie


Pentru a intelege tehnologia propusa de compania Solar3D, mai intai vom vedea care sunt problemele actuale ale panourilor solare deja prezente pe piata. Panourile solare deja existente pe piata au au o problema atunci cand soarele nu straluceste dintr-un unghi de incidenta fericit, asa cum sunt zilele de iarna, diminetile sau serile. Dispunerea structurii fotovoltaice de captare a celulelor solare intr-un sistem 3D, permite ca tocmai in acele momente panoul solar sa inregistreze o eficienta de pana la 50 la suta mai mare.


Cheia pentru a eficientiza astfel panourile solare existente este reprezentata de un design special pe suprafata celulelor care colecteaza lumina solara intr-o gama larga de unghiuri ca apoi, lumina colectata sa fie colectata de o structura micro-foltaica dispusa in 3 dimensiuni ce permite transformarea acesteia in energie electrica. Astfel, noile panouri solare mentin eficienta de conversie mare chiar si in momentele in care soarele nu este deasupra acestora.


De asemenea, cele mai multe celule solare aflate deja in functiune sunt fabricate din silicon, un material abundent si ieftin. Panourile celor de la Solar3D promit o eficienta teoretica maxima multumita celulelor solare cristaline de siliciu ce sunt dispuse astfel incat sa permita o eficienta de 25, 47%, mai mare decat capacitatea de captare a oricarei celule de siliciu existente pe piata.

 
13/08/2012 - Acest articol a fost citit de 1481 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 49 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Parc fotovoltaic la Mizil
Parc fotovoltaic de doua milioane de euro la...
Romania ar putea primi un imprumut de 58.2 mil....
Turbinele eoliene urbane ar putea schimba...
Primul parc solar din Bucuresti
Stirile urmatoare
Roboti care instaleaza panouri solare
Cea mai mare instalatie eoliana integrata...
Casa solara inteligenta, construita de studenti...
Energie regenerabila prin osmoza
Parc solar pe acoperisul magazinului Selgros...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| vollmax| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric