Interfete intre EPLAN si alte programe software


ghidelectric.ro
Joi, 18 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Interfete intre EPLAN si alte programe software


Fie ca e vorba de schimburi de date bidirectionale cu softurile de programare a PLC-urilor sau interfete directe cu sistemele EPR sau PDM din companii, platforma EPLAN este pregatita pentru toate tipurile de interfete cu alte programe!

eplan software

Dupa finalizarea schemelor electrice, este necesara generarea multor documente automate de tip liste (de comanda, de aparate, de conductoare, etc) care se vor folosi ulterior de alte aplicatii. De aceea, cel mai comun format de schimb sunt fisierele CSV sau XLS(X). Indiferent daca aveti nevoie de o lista cu coduri de aparat, descrieri, producatori si cantitati pe care sa o folositi in sistemele de aprovizionare, sau aveti nevoie de un jurnal de cabluri pe care inginerii de santier sa va completeze lungimile lor, sau pur si simplu doriti o lista cu numele aparatelor pentru etichetare, functia implicita Export/Labeling va perimte sa va configurati exportul asa cum il doriti, chiar completand un model de fisier propriu cu care colegii dumneavoastra sunt obisnuiti deja. Profitand de functiile avansate din Excel, puteti face chiar diverse calcule folosind datele extrase din proiecte, precum calculul puterii disipate, a greutatii tabloului sau chiar verificari ale circuitelor electrice!


Daca aveti nevoie sa importati date in proiect din formate tabelare, una dintre optiuni este functia de baza Edit properties externally, care permite exportul unui fisier XLS, editarea lui in afara EPLAN-ului si preluarea modificarilor direct pe paginile din proiect.


Daca lista pe care doriti sa o exportati se va folosi pentru tiparirea de etichete, nu este nevoie sa treceti prin etapa intermediara de fisier XLS. EPLAN-ul are dezvoltate interfete directe cu cele mai intalnite platforme de tiparit etichete precum Clip Project Marking (Phoenix Contact), M-Print PRO (Weidmuller) sau smartPRINTER (Wago). Prin interfatarea aplicatiilor, veti obtine in meniurile EPLAN functii directe ce trimit etichetele de cleme, aparate, conductoare sau cabluri spre aplicatia de tiparire; odata cu interfatarea se configureaza tipul de imprimanta pe care il folositi de la oricare din producatori, suportii de etichete precum si reguli generale de tiparire de genul unghiul textelor sau dimensiunea caracterelor, astfel incat tiparirea se face, practic, prin apasarea unui buton!


In cazul particular al clemelor, o interfatare deosebit de utila pentru inginerii proiectanti este posibilitatea configurarii sirurilor de cleme direct in softurile specializate ale producatorilor de echipamente. In EPLAN trebuie doar sa plasati simbolurile de cleme, acestea se transmit catre programele de configurare de genul Clip Project Planning (Phoenix Contact), Weidmuller configurator, smartDESIGNER (Wago) sau Wieplan (Wieland) unde, profitand de know-how-ul producatorului de echipamente se pot alege foarte precis codurile de catalog, puntile potrivite sau accesoriile marunte (care se omit de multe ori!) precum capete de fixare, pereti despartitori sau etichetele pentru cleme. Odata sirul de cleme configurat complet, se pot genera vederi 3D sugestive pentru fabricatie iar toate detaliile se transmit inapoi in proiectul electric pentru a fi incluse in listele generale de materiale sau in alte rapoarte automate.


Chiar si pentru listele de comanda sau de aprovizionare se poate sari peste pasul intermediar de a genera o lista din EPLAN care sa fie ulterior importata manual in programele EPR de genul SAP sau Pro Alpha. Modulul special EPLAN Integration Suite (EPIS) permite interfatarea directa si bidirectionala a EPLAN-ului atat cu programele de gestiune a comenzilor de materiale, a stocurilor din depozit chiar si a informatiilor de preturi, precum si cu softurile specializate PDM de genul Autodesk Vault Professional, Windchill sau Teamcenter, pentru urmarirea dezvoltarii produselor si gestionarea reviziilor documentelor.


In majoritatea proiectelor industriale, exista o legatura foarte stransa intre proiectul electric si software-ul din automatul programabil. De aceea, de o insemnatate deosebita, este posibilitatea schimbului direct de date intre EPLAN si aplicatiile de programare ale PLC-urilor precum Siemens STEP7, RSLogix Architect (Rockwell), ABB Automation Builder, Codesys si, incepand cu versiunea EPLAN 2.7, Siemens TIA Portal/TIA Configuration tool! Schimbul de date este complet, transferandu-se bidirectional atat configuratiile hardware (codurile aparatelor, pozitiile pe rack-uri, adrese, etc), cat si descrierile si tag-urile semnalelor. Nu este important cu care dintre discipline se incepe, toate informatiile definite in aplicatia EPLAN/PLC se transfera direct spre aplicatia PLC/EPLAN.


Nu este neglijata nici latura de productie a tablourilor electrice: informatiile din modelul virtual 3D ProPanel referitoare la conductoarele din tablouri, precum si la gaurile si decupajele necesare in contrapanouri, usi sau alte suprafete se pot transfera fie prin intermediul unor fisiere generate automat (liste/DXF/PDF) fie direct spre aplicatiile de control ale masinilor cu comanda numerica pentru taierea, marcarea si prelucrarea capetelor conductoarelor si a celor de gaurire si decupare automata. Indiferent daca folositi masini CNC de la Perforex, Steinhauer, Komax, Schleuniger sau de la orice alt producator, puteti minimiza munca manuala utilizand una din interfetele EPLAN.


Folositi in activitatea dumneavoastra de inginerie sau in activitatile conexe o alta aplicatie soft? Va invitam sa ne contactati pentru a discuta posibilitatea interfatarii aplicatiei dumneavoastra cu platforma EPLAN!

www.eplan.ro        info@eplan.ro

 
11/07/2017 - Acest articol a fost citit de 3667 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 22 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "EPLAN"
Stirile anterioare
Intrebari si probleme uzuale intalnite de...
Sfaturi utile si trucuri in utilizarea...
Beneficiati la maxim de capacitatile platformei...
EPLAN PrePlanning – Solutia completa pentru...
Modelarea virtuala detaliata a tablourilor cu...
Stirile urmatoare
EPLAN Cogineer - Automatizarea simpla a...
EPLAN Syngineer - Inginerie mecatronica prin...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric