Romania trebuie sa isi inchida centralele poluante


ghidelectric.ro
Sambata, 8 Mai 2021
Ne gasiti si pe:            

Romania trebuie sa isi inchida centralele poluante


Romania se afla in fruntea listei de tari care vor trebui sa-si inchida pana in 2015 centralele electrice alimentate cu carbune, pentru a respecta legislatia comunitara in materie de poluare acida.

centrale poluante

Alaturi de tara noastra, pe aceasta lista se mai afla si Marea Britanie, Polonia, Spania si Franta, informeaza, vineri, Reuters.
UE a adoptat, in 2001, masuri legislative menite sa reduca emisiile de dioxid de sulf si de oxizi de azot, ce dauneaza sanatatii umane si duc la acidizarea lacurilor si solului, de la uzinele industriale care ard combustibili fosili.
Potrivit UE, daca se vor implementa pe deplin legile sale referitoare la calitatea aerului, s-ar putea preveni pana la 13.000 de decese premature anual.
Insa, aceste reglementari s-au lovit de opozitia unor state membre, printre care si Marea Britanie, care sustine ca productia sa de electricitate ar putea avea serios de suferit daca va fi nevoita sa-si inchida 25% din capacitatea sa de generare. Aceasta chestiune va fi dezbatuta la reuniunea din 2 martie a ministrilor mediului din statele UE.
Statele UE au avut de ales intre a obliga companiile sa investeasca in echipamente de eliminare a agentilor poluanti sau a le exclude de la aplicarea standardelor prevazute de Directiva instalatiilor cu ardere mare, prin inchiderea respectivelor centrale electrice dupa 20.000 ore de functionare sau pana in 2015.
Saptesprezece din cele 27 de state membre UE au exclus un numar total de 205 centrale, potrivit datelor obtinute vineri de Reuters.
Romania a exclus cel mai mare numar de centrale - 41, reprezentand aproximativ 22% din capacitate, insa majoritatea sunt centrale mici, ce fac parte din schemele de incalzire din cartiere.

Sursa: ziare.com

 

 
23/02/2009 - Acest articol a fost citit de 1743 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 35 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie termica"
Stirile anterioare
Fonduri mai consistente pentru eficientizarea...
Adrian Ticau cere ca pana la 15% din fondurile...
Boc urca la 50% subventia de la stat pentru...
CET Govora ar putea utiliza biomasa drept...
Energie in scadere datorita razboiului gazelor
Stirile urmatoare
Programul de reabilitare termica a cladirilor...
Mai multe investitii in eficienta energetica si...
Eficienta energetica a cladirilor noi necesita...
ELCEN resusciteaza termocentrala din Fantanele
Reabilitarea complexului energetic Turceni
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| vollmax| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric