Enel a inceput constructia centralelor eoliene din Dobrogea


ghidelectric.ro
Marti, 23 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Enel a inceput constructia centralelor eoliene din Dobrogea


Enel a inceput constructia eolienelor din Dobrogea care ar putea alimenta cu energie verde peste 200.000 de case

energie electrica

Gigantul italian Enel, cel mai mare distribuitor privat de energie electrica, proprietarul a trei foste filiale Electrica, spune ca a inceput lucrarile de constructie a primului parc eolian din Dobrogea, o investitie estimata la 350 mil. euro, scrie Ziarul financiar.

Enel este al doilea mare grup european care demareaza constructia unui parc de eoliene in Dobrogea, dupa ce cehii de la CEZ au ajuns in prezent la 50 de turbine eoliene montate la Fantanele, parte a unui proiect de 600 de MW, evaluat la 1,1 miliarde de euro. Potrivit datelor primite din partea Enel, proiectele eoliene din Dobrogea vizeaza instalarea a 200 de MW, ceea ce inseamna investitii de circa 350 de milioane de euro, luand in calcul pretul echipamentelor si valoarea altor proiecte de acest gen anuntate. Avand cei 200 de MW instalati, italienii ar putea alimenta anual cu energie verde peste 200.000 de case.

"Estimam ca proiectele eoliene din Dobrogea vor fi prima initiativa de productie pe care Enel o va finaliza in Romania. Este planificat ca o parte din proiectele eoliene sa devina operationale in cursul acestui an. In prezent, compania este in proces de obtinere a avizelor pentru aceste proiecte si a inceput deja lucrarile de constructie la primul parc eolian", au precizat reprezentantii Enel, care au pe piata locala venituri de peste 800 de milioane de euro, informeaza Ziarul financiar.

Echipamentele pentru aceste proiecte vor fi livrate de catre compania spaniola Gamesa, in urma unui contract semnat la inceputul anului trecut prin care italienii anuntau achizitia a 52 de turbine eoliene, cu o capacitate totala de 140 MW, unitatile urmand sa fie instalate in nordul Dobrogei, in parcurile eoliene Dealul Pietros, Cara Constantin si Corugea. Enel are posibilitatea prin acest contract de a cumpara inca 69 de turbine pentru parcurile din Romania, ceea ce inseamna ca planurile Enel ar putea depasi capacitatea de 200 de MW anuntata initial. Enel a facut primul pas pentru dezvoltarea unor proiecte eoliene in Romania dupa ce la sfarsitul anului 2007 a achizitionat in totalitate dezvoltatorul de proiecte eoliene Blue Line, care avea un portofoliu de 200 de MW.

In afara de investitiile in segmentul eolian, Enel mai este implicat in dezvoltarea a doua proiecte majore pe plan local, respectiv o centrala de 800 de MW la Braila in parteneriat cu germanii de la E.ON, precum si reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, proiect cu o valoare estimata de 4 mld. euro, potrivit Ziarul financiar.


Sursa: Ziarul financiar

 
02/02/2010 - Acest articol a fost citit de 4356 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 93 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
China - cel mai mare producator de turbine eoliene
A6 Impex intra pe piata de energie regenerabila
General Electric afirma ca se va concentra pe...
Actualele proiecte eoliene depasesc capacitatea...
Primaria din Piatra Neamt vrea 20 de milioane...
Stirile urmatoare
Bani de la UE pentru energie verde
Polonia adauga inca 300 MW de energie eoliana
Orasul iluminat cu becuri ecologice de un...
Turbine eoliene in Faurei
Avem nevoie de energie verde care sa produca...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric