Record de energie eoliana in SUA in 2009


ghidelectric.ro
Marti, 23 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Record de energie eoliana in SUA in 2009


Energia eoliana a atins un nivel record in 2009 in Statele Unite, in ciuda crizei financiare care a blocat investitiile timp de jumatate de an, se arata in raportul anual al Asociatiei americane pentru Energie Eoliana (AWEA).

turbina

Peste 10.000 de megawati de energie eoliana, echivalentul a 5.700 de turbine eoliene, au fost instalati in 2009, capacitatea totala ajungand, astfel, la 35.000 MW, scrie Green-report.

SUA au ramas, astfel, pe primul loc in lume inaintea Chinei si Germaniei, care au instalat cate aproximativ 25,8 MW. Un megawat este suficient pentru alimentarea a aproximativ 800 de locuinte.

Industria eoliana americana a crescut cu 39% in medie in fiecare an din ultimii cinci, iar, in prezent, joburile din acest sector se ridica la 85.000, potrivit Green-report.

Producatorii de turbine eoliene pentru Vestas Wind Systems A/S Suzlon au concediat din angajati in prima jumatate a anului 2009 din cauza scaderii comenzilor, insa activitatea si-a revenit dupa ce guvernul federal a permis companiilor sa foloseasca fonduri de stimulare pentru a ajuta industria, scrie Green-report.

In ciuda cresterii inregistate, energia eoliana a ajuns la doar 1,8% din totalul de la nivel national, de la 1,3% la sfarsitul anului 2008. In acest an procentul va depasi 2%, sustine AWEA. Intr-un top al statelor in functie de energia eoliana instalata, Texasul ocupa prima pozitie, fiind urmat de Iowa si California.

Sursa: Green-report

 
09/04/2010 - Acest articol a fost citit de 2598 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 34 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Deloitte: 2010, anul clarificarilor pe piata...
Investitie de 10 mil. euro intr-o centrala eoliana
General Electric investeste in energie eoliana
UE ofera companiilor romanesti bani pentru...
Cat ne costa o casa 100% ecologica?
Stirile urmatoare
Primele 70 de turbine eoliene de la Fantanele...
Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor...
Producatorii de energie verde vor avea facturi...
Anul acesta am putea avea parte de un boom al...
Baterie uriasa pentru energie solara
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric