Calculatoare industriale | panouri de control | panouri de comanda


ghidelectric.ro
, 3 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Calculatoare industriale | panouri de control | panouri de comanda


Solutiile de automatizare ale proceselor industriale bazate pe folosirea calculatoarelor sunt din ce in ce mai mult folosite, datorata cresterii gradului de complexitate al sistemelor de productie si necesitatii corelarilor parametrilor acestora cu cei de

Phoenix Contact

Solutiile de automatizare ale proceselor industriale bazate pe folosirea calculatoarelor sunt din ce in ce mai mult folosite, datorata cresterii gradului de complexitate al sistemelor de productie si necesitatii corelarilor parametrilor acestora cu cei de performanta economica ai companiilor.
Compania PHOENIX CONTACT GmbH & Co KG este in masura sa puna la dispozitia clientilor sai un grad de expertiza de cel mai inalt nivel in ceea ce priveste solutiile de automatizare pentru procese industriale ( si nu numai ). Asta pentru ca, spre deosebire de alti furnizori de echipamente si solutii de automatizare,  expertiza PHOENIX CONTACT se bazeaza nu numai pe forta departamentelor proprii de proiectare, dezvoltare si executie a echipamentelor hardware, ci si pe experienta acumulata prin folosirea aplicatiilor industriale pe baza de PC in medii cu grad ridicat de dificultate, si anume in propriile procese de productie.
In imaginea urmatoare pot fi vazute solutii de automatizare cu echipamente PHOENIX CONTACT, cu tipuri/protocoale diferite de comunicatie, frecvent intalnite si utilizate in aplicatiile industriale:
 

Calculatoarele industriale si panourile de comanda si control pe care le ofera PHOENIX CONTACT sunt grupate in urmatoarele game:

1. standard
2. produse preferate
3. produse individualizate

1. Gama standard
In aceasta gama produsele beneficiaza de posibilitatea selectionarii urmatorilor parametri:   

- procesorul
- memoria principala
- memoria de date
- tensiunea de alimentare  

Produsele din aceasta gama sunt:

Noduri de retea   
PC industrial cu montaj pe panou  
Monitoare
    
PC industriale cu montaj pe echipamente mobile   
Statii “ client “ cu montaj pe panou (Thin Client)
(VMT), inclusiv cu grad de protectie IP 65

2. Gama de produse preferate

Produsele din aceasta gama ofera posibilitatea selectiei PC-ului preferat din stoc, ceea ce asigura un raport calitate pret foarte bun si un timp de livrare scurt.

3. Gama de produse individualizate

Produsele din aceasta gama se pliaza pe orice cerere din partea clientilor, oferind acestora solutii speciale pentru proiectul in cauza.

In functie de complexitatea aplicatiei, structura legaturilor dintre dispozitivelor de control si afisaj si PC-urile industriale pot fi de o mare diversitate, asa dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos.


Programarea graficii pentru panourile de comanda si control se face in libajul VISU+ iar programarea controller-elor cat si a PC-urilor se face cu soft-ul de programare PC WORX, in mediu Windows, asigurandu-se astfel o abordare uniforma, usor de gestionat, a graficii si o scurtare a timpului de realizare a ei.
PC-urile industriale produse de PHOENIX CONTACT pot fi configurate astfel:
- procesor Pentium sau Celeron intre 800 MHz si 1,6 GHz
- memorie RAM de 512 MB DDR SODIMM
- HDD incepand de la 20MB
- cu sau fara USB frontal
- cu sau fara sistem de operare ( Windows XP Prof )
- cu sau fara drive optic ( FDD, DVD cu sau fara inscriptionare )
- tensiune de alimentare de 24 Vcc sau 220Vca

Panourile de comanda si/sau control produse de  PHOENIX CONTACT ofera:
 - posibilitatea de a alege dintre o gama variata de panouri de comanda si/sau control de uz industrial, de dimensiuni intre 3,8” si 15”, cu comenzi cu butoane si/sau prin atingerea panoului
 - posibilitatea de a beneficia de integrarea 100% tip plug & play a panourilor cu PC-urile, prin intermediul protocolului OPC
 - porturi de comunicare Ethernet si USB integrate ca standard
 - program de administrare si lansare integrate
 - posibilitatea de a fi folosite ca terminale ale unor controller-e produse de alti fabricanti, prin intermediul protocolului MODBUS TCP.
 - posibilitatea de a folosi limbi diferite ( inclusiv caractere chirilice )

 

Sursa: Phoenix Contact

 
02/12/2008 - Acest articol a fost citit de 6638 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 213 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Phoenix Contact"
Stirile urmatoare
PACT Transformator analog de curent |...
Surse de alimentare | Surse comutatie de la...
Panouri operator din clasa industriala pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric