Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
De la 1 martie 2008 consumatorii romani vor plati mai putin la achizitionarea echipamentelor electrice si electronice (EEE), odata cu decizia Eco Tic, asociatia pentru gestionarea deseurilor de EEE, de a reduce valoarea “timbrului verde” si de a o diferentia in functie de categoria de echipamente.
Valoarea neta a timbrului verde scade de la 7 lei, cat este in acest moment, la 5 lei pentru EEE mari cum ar fi LCD, televizoare, copiatoare, calculatoare, monitoare, centrale telefonice si la 1 leu pentru EEE mici ca telefoane mobile, DVD playere, PDA, detectoare radar, etc. Pentru echipamentele industriale de tipul aparaturii de supraveghere, antene, emitatoare, va fi colectata o valoare neta de 2 lei pe kilogram. Exista si electronice de consum cum sunt aparatele radio sau CD playerele portabile, care sunt scutite de plata “timbrului verde”.
“Eco Tic a decis reducerea valorii timbrului verde din mai multe motive”, a precizat Valentin Negoita, presedintele Eco Tic.
“In primul rand, dorim sa venim in sprijinul consumatorilor si sa incurajam vanzarile de echipamente IT si electronice de consum. Apoi, volumul incasarilor de pe urma “timbrului verde” a fost mai mare in 2007 decat cel al costurilor legate de colectarea si reciclarea deseurilor in cele opt luni de la lansarea sistemului integrat de gestionare a DEEE si a fost reportat pentru acest an. Acest lucru s-a datorat infrastructurii insuficiente de colectare la nivelul intregii tari si gradului redus de informare al populatiei. Si nu in ultimul rand, numarul membrilor nostri a crescut de la 107 la infiintare, la 285 in prezent”.
Eco Tic a introdus pentru prima data in Romania, la 30 aprilie 2007, aplicarea “timbrului verde” care reprezinta contributia consumatorilor la costurile implicate de colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente.
Banii colectati din timbrul verde asigura cheltuielile Eco Tic legate de activitatile de colectare si reciclare, precum si cele de informare si constientizare a populatiei.
Colectarea si reciclarea DEEE este o obligatie legala a tuturor producatorilor, distribuitorilor si importatorilor de EEE, potrivit Directivei europene 96/2002.
Eco Tic este asociatia non-profit a producatorilor si distribuitorilor de echipamente electrice si electronice infiintata in aprilie 2006, care preia de la membrii sai responsabilitatile legale privind colectarea, reutilizarea, reciclarea si valorificarea DEEE.
Eco Tic colaboreaza cu autoritatile locale si centrale, cu prestatorii de servicii in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, precum si cu celelalte organizatii ale producatorilor de echipamente electrice si electronice.
Sursa: www.ecotic.ro
27/03/2008 - Acest articol a fost citit de 5198 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 409 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |