Rusia imprumuta Bulgariei 3,8 miliarde euro pentru constructia centralei nucleare Belene


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Rusia imprumuta Bulgariei 3,8 miliarde euro pentru constructia centralei nucleare Belene


Rusia a decis sa acorde Bulgariei un imprumut in valoare de 3,8 miliarde euro pentru finantarea lucrarilor de constructie la cea de a doua centrale nucleara din Bulgaria, noteaza Business Standard.

centrala electrica

Rusia a "demarat procedurile" pentru a acorda Bulgariei creditul de 3,8 miliarde euro, a declarat Ivan Atanasov, membru al echipei de management al proiectului in cadrul Bulgarian Energy Holding si director al operatorului national de distributie a energiei NEK. Cererea pentru finantare a fost facuta luna trecuta de prim-ministru bulgar Sergei Stanishev, in cursul unei vizite la Moscova. Aceasta dupa ce, in luna septembrie a anului trecut, oficialii rusi au anuntat ca guvernul de la Moscova este gata sa acorde Bulgariei un credit de pana la 3,8 miliarde euro pentru constructia centralei de la Belene. Contractul referitor la centrala de la Belene, cu o valoare de 3,977 miliarde euro, a fost semnat la data de 18 ianuarie 2008 cu prilejul unei vizite la Sofia a presedintelui rus Vladimir Putin. Centrala de la Belene, cea de a doua centrala nucleara din Bulgaria dupa cea de la Kozlodui, va fi construita de grupul rus OAO Atomstroyexport, controlat in proportie de 49,8 la suta de gigantul Gazprom. Atomstroyexport este societatea care a construit majoritatea centralelor nucleare din fostul lagar socialist, inclusiv cea de la Kozlodui (Bulgaria). Noua centrala va fi compusa din doua unitati de 1.000 Megawati fiecare, dintre care prima urmeaza sa inceapa productia de energie electrica in luna decembrie 2013 si a doua in luna iunie 2014. Centrala de la Belene va compensa pierderile rezultate ca urmare a inchiderii reactoarelor trei si patru de la Kozlodui.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
02/06/2009 - Acest articol a fost citit de 1838 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 35 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Constructia celei de-a doua centrale nucleare...
"Trei companii de renume mondial" concureaza...
Ministrul Economiei merge la Moscova pentru...
"Baietii destepti" din energie isi fac in...
ELECTRICA POATE LASA GARILE CFR PE INTUNERIC...
Stirile urmatoare
Autostrada de energie electrica
Romania nu a implementat directiva UE privind...
'Celula de vigilenta' pentru consumul de...
Agentia Internationala pentru Energie Atomica...
Restructurarea energetica se prelungeste pana...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric