Cablu electric cu autoprotectie impotriva depunerilor de gheata pe timpul iernii


ghidelectric.ro
Marti, 5 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Cablu electric cu autoprotectie impotriva depunerilor de gheata pe timpul iernii


Avand in vedere problemele cu care se confrunta sistemul energetic din Romania, ICPE-CA s-a implicat in gasirea de solutii viabile privind diminuarea efectelor negative ale factorilor meteorologici asupra liniilor electrice aeriene.

cablu aerian
Astfel, in calitate de coordonator, ICPE-CA deruleaza, impreuna cu SC Icemenerg SA-Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti-Centrul de Cercetare si Expertizare Materiale Speciale, Comitetul Electrotehnic Roman si SC Transelectrica SA-Bucuresti, un proiect  care se incadreaza in tematica securitatii energetice, cu scopul de a creste siguranta in alimentarea cu energie electrica pe timpul iernii, denumit “Conductor electric aerian autoprotector la depunerile de chiciura si gheata pentru liniile de inalta tensiune”.

Proiectul isi propune o alternativa la solutiile folosite pana in prezent, care se bazeaza pe prevenirea, estimarea si topirea stratului de gheata depus pe liniile electrice aeriene, realizand un conductor electric care, cu ajutorul campului electromagnetic disipat, poate fi utilizat ca sursa de energie calorica pentru asigurarea aportului termic necesar, impiedicand astfel depunerile de chiciura-gheata.
Elementul de noutate al acestui conductor consta in faptul ca functioneaza in regim de autoprotectie, fara  a fi nevoie de actionari sau manevre in acest sens, este permanent autoreglabil, fara consum suplimentar de energie, fiind de aceeasi forma si aceleasi caracteristici de exploatare ca si conductorii utilizati in prezent pentru retelele aeriene de transport de energie electrica.

Beneficiile finalizarii si implementarii acestui proiect sunt multiple: eliminarea evenimentelor accidentale cu pierderi economice majore, eliminarea disfunctionalitatilor care pot sa apara in zonele in care energia electrica este utilizata (telecomunicatii, obiective de interes national, instalatii de securitate si supraveghere), eliminarea efectelor negative asupra mediului (electrocutari, incendii).  Nu in ultimul rand, beneficiile acestui proiect reies si din impactul stiintific si tehnologic, prin realizarea a doua produse tehnice originale, cu grad de  noutate la nivel national si mondial, si anume: conductor electric pentru retelele de transport de energie electrica 400 kV, cu autoprotectie la depunerile de chiciura-gheata, si material multifunctional cu proprietati magneto-termice prestabilite, necesar functionarii conductorului electric aerian, material care in acest moment nu exista pe piata, dar care, odata implementat, va prezenta avantaje economice majore in multe sectoare de activitate.
Desi impactul economic, social, stiintific al proiectului coordonat de ICPE-CA este deosebit de important, cercetarile si finalizarea proiectului vor trebui continuate in conditiile in care finantarea prevazuta pentru anul 2009 s-a redus cu circa 30%.


Sursa: www.promptmedia.ro
 
26/08/2009 - Acest articol a fost citit de 3022 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 60 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Energie electrica | Afacerile Electrica au...
Energie electrica | Turcia si Rusia semneaza...
Resursele de energie primara ale Romaniei au...
Energie electrica | Hidroelectrica a renegociat...
Imbunatatirea performantei energetice a...
Stirile urmatoare
Reorganizarea sectorului de producere a...
UE trebuie sa-si valorifice potentialul...
Adriana Ticau raportor privind eficienta...
UE trebuie sa treaca la asigurarea energiei
Uraniu din Kazahstan pentru energie electrica
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric