Energie electrica wireless


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie electrica wireless


Intr-un an de zile s-ar putea sa nu mai avem nevoie de fire ca sa ne alimentam telefoanele, laptopurile sau alte aparate electronice.

energie wireless
De aceasta parere este Eric Giler, CEO la WiTricity, compania care a reusit sa alimenteze becurile aflate la o distanta de cativa metri de o priza cu electricitate "fara fir", scrie CNN.

Versiunea de electricitate "wireless" de la WiTricity, care transforma energia intr-un camp magnetic si o trimite prin aer la o anumita frecventa catre aparatele electrice, inca trebuie finisata si va putea fi comercializata in curand, informeaza Hotnews.

Giler considera ca odata ce acest tip de electricitate va fi pus la dispozitia publicului, nu vom mai auzi de baterii si de cabluri electrice. "Cea mai importanta consecinta a folosirii energiei wireless este aceea ca reduce considerabil cantitatea de energie care se iroseste cu bateriile de unica folosinta" a mai declarat Eric Giler.

Ideea de electricitate "fara fir" nu este una noua. Nikola Tesla a inceput sa experimenteze aceasta tehnologie in anii 1890, iar pana acum principalul obiectiv al cercetatorilor era acela de a face electricitatea wireless o tehnologie sigura si destul de ieftina pentru a fi comercializata, informeaza Hotnews.

Unii ingineri au reusit sa faca o versiuni care sa poata fi comercializate, insa acestea sunt foarte limitate - fie pot fi transmise doar cantitati foarte mici de energie pe distante mai mari, fie pot fi transmise cantitati mari de energie pe distante nesemnificative.

Tehnologia folosita de WiTricity se numeste "rezonanta magnetica cuplata" si, practic, trimite un camp magnetic prin aer la o anumita frecventa, care sa poata fi receptionata de telefoane si televizoare care sa o transforme inapoi in energie.

Insa, exista posibilitatea ca aceste campuri magnetice sa aiba un efect negativ asupra sanatatii oamenilor. Cu toate acestea, Giler sustine ca ele vor avea aceeasi densitate ca si campul magnetic al pamantului si insista asupra efectelor favorabile pentru mediu, intrucat ar elimina bateriile de pe piata. 

Sursa: hotnews.ro
 
07/09/2009 - Acest articol a fost citit de 3730 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 146 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Parc de eoliene la Fantanele
De astazi, becurile traditionale vor fi retrase...
Panou solar mai eficient
Despre becurile economice
Primul telefon solar cu Android
Stirile urmatoare
China construieste cea mai mare centrala solara...
Noul Volkswagen E-Up
Panouri solare in Targu Mures
Cel mai mare parc eolian din lume
Panouri solare : Cat ne costa?
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric