Combinatul siderurgic de la Constanta, 5 miliarde de euro?


ghidelectric.ro
, 20 Septembrie 2020
Ne gasiti si pe:            

Combinatul siderurgic de la Constanta, 5 miliarde de euro?


Reprezentantii companiei austriece Voestalpine Stahl si cei ai guvernului au semnat ieri un Memorandum de intelegere cu privire la dezvoltarea in zona Marii Negre a unui combinat siderurgic, investitie estimata la 5 mld. euro.

Combinatul siderurgic de la Constanta, 5 miliarde de euro? Timp de o ora, premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrii implicati in redactarea memorandumului au discutat termenii contractuali. Memorandumul de intelegere stabileste cadrul de lucru si responsabilitatile mutuale pentru investitia de care ar putea beneficia Romania.

"Premierul si ministrii implicati au discutat timp de aproximativ o ora despre clauzele prevazute in memorandumul de intelegere inainte de sedinta Guvernului", au declarat agentiei Mediafax surse ministeriale.

Compania Voestalpine va decide in luna decembrie in ce tara va construi combinatul de productie a otelului. Romania concureaza cu Bulgaria, Turcia si Ucraina pentru a atrage investitia in constructia combinatului siderurgic.

La inceputul lunii trecute, oficialii companiei austriece au semnat un document similar si cu reprezentantii Executivului din Bulgaria care au apreciat ca acesta este un nou pas pentru realizarea proiectului in tara vecina.

In ceea ce priveste autoritatile romane, acestea cauta solutii prin care sa ofere Voestalpine o alternativa la un teren din jurul Portului Constanta, cu o suprafata de 50 de hectare, solicitat de compania austriaca, a carui concesiune a fost castigata prin licitatie de societatea Comvex in iunie 2008.

Comvex este cel mai mare operator de marfuri de la Marea Neagra, singurul care poate opera nave mari si care intentioneaza sa isi extinda capacitatea de depozitare. Doua dintre viitoarele linii de depozitare ar putea fi puse la dispozitia Voestalpine.

Compania austriaca este pregatita sa inceapa constructia avand deja semnate precontracte de cumparare pentru aproximativ 200 de hectare in apropiere de Constanta. Grupul austriac ar urma sa construiasca, langa combinat, o centrala electrica de cel putin 200 MW, care sa asigure 80% din consumul unitatii.

Pentru a acoperi diferenta, compania a initiat discutii cu potentiali furnizori de electricitate, printre care Electrica.

Voestalpine ar putea colabora cu compania belgiana Electrabel la constructia centralei electrice. Electrabel a anuntat ca vrea sa construiasca o termocentrala de cel putin 800 MW in Constanta si este implicata si in proiectul constructiei reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda.
 
05/10/2008 - Acest articol a fost citit de 1874 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 42 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Afaceri"
Stirile anterioare
Generatoare electrice pentru turbine eoliene la...
Unificare servicii E.On in Romania
Licitatie servicii IT&C Hidroelectrica
Grupul Bosch isi extinde activitatea pe piata...
Rusia in stabilizarea pietei globale de energie
Stirile urmatoare
Vanzari microhidrocentrale Hidroelectrica
Noua Companie Energetica in cifre de afaceri
Panouri LED Vs Banner publicitar
Fuziuni pe piata de electricitate americana
Finantari pentru transport, mediu si...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: Kronos | eOrion ro | Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric