Fuziuni pe piata de electricitate americana


ghidelectric.ro
Joi, 22 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Fuziuni pe piata de electricitate americana


Exelon, a oferit principalului sau concurent, NRG Energy, suma de 6,2 miliarde dolari, cu scopul de a forma una din primele societati din acest sector de activitate

Fuziuni pe piata de electricitate americana Grupul american pentru energie, Exelon, a oferit principalului sau concurent, NRG Energy, suma de 6,2 miliarde dolari, cu scopul de a forma una din primele societati din acest sector de activitate economica a SUA. Aceasta tranzactie va avea loc printr-un schimb de actiuni.

Deja cel mai mare operator nuclear din Statele Unite, Exelon, vede in achizitia NRG posibilitatea de a-si consolida si mai mult pozitia in acest domeniu.

Apetitul sau a crescut odata cu scaderea, la bursa, a actiunilor companiei rivale si care, de la inceputul anului, au pierdut 55%.

Valoarea contabila a societatii care va rezulta din fuziune va fi de 60 miliarde dolari, cu o capitalizare bursiera de 40 miliarde si o capacitate de generare a energiei de 47.000 megawati, dintre care 18.000 de provenienta nucleara.

Intr-o scrisoare adresata presedintelui director-general al NRG Energy, David Crane, colegul acestuia de la Exelon, John Rowe, afirma ca societatea care va rezulta din preconizata apropiere va „constitui primul furnizor de energie in SUA, cu mijloace financiare si tehnologice suficiente pentru a raspunde necesarului tot mai presant de energie al tarii“.

Cu sediul principal la Chicago, statul Illinois, Exelon numara 17.800 de angajati si inregistreaza o cifra de afaceri de 18,7 miliarde dolari.

La randul sau, NRG Energy, cu baza la Princeton, statul New Jersey, are 3400 de lucratori si o cifra de afaceri de 5,7 miliarde dolari. In 2006, grupul a fost deja tinta unei oferte de cumparare cu opt miliarde dolari, de catre Mirant Energy.

Propunerea a fost respinsa. Doi ani mai tarziu, a fost randul NRG sa fie refuzat de catre grupul Calpine, care a considerat ca cele 10 miliarde dolari puse la bataie reprezinta un pret subevaluat.
Sursa: Financiarul.COM
 
23/10/2008 - Acest articol a fost citit de 2998 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 62 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Afaceri"
Stirile anterioare
Panouri LED Vs Banner publicitar
Noua Companie Energetica in cifre de afaceri
Vanzari microhidrocentrale Hidroelectrica
Combinatul siderurgic de la Constanta, 5...
Generatoare electrice pentru turbine eoliene la...
Stirile urmatoare
Finantari pentru transport, mediu si...
Renovari generatoare electrice
Sprijin financiar de pana la 200.000 de euro...
Metrorex va cumpara electricitate de 3,47...
Emerson, leaderul american de motoare...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric