Emerson, leaderul american de motoare electrice, incetineste ritmul dezvoltarii in Romania


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Emerson, leaderul american de motoare electrice, incetineste ritmul dezvoltarii in Romania


Concernului american Emerson, lider mondial in industria motoarelor electrice, a inaugurat in luna aprilie a anului trecut prima fabrica din parcul industrial Tetarom II din Cluj si a demarat aici productia de regulatoare de gaz.

motor electric

Compania Emerson a inceput constructia primei fabrici din Romania in anul 2006 si intentioneaza ca intr-o perioada de trei ani sa ajunga la sase hale de productie in Parcul Industrial Tetarom II, acestea insumand in total aproximativ 50.000 de metri patrati. Odata finalizata, investitia totala Emerson din Cluj se va ridica la aproximativ 125 de milioane de euro.
Dar si Emerson a incetinit ritmul de dezvoltare. Desi la inaugurarea primei fabrici Emerson din Romania de anul trecut, David Farr, CEO Emerson, a afirmat ca toate cele sase unitati de productie din parcul Tetarom II urmeaza sa se finalizeze intr-un interval de patru ani, ritmul anuntat nu s-a pastra,tanuntata pentru 2008, investitia in cea de-a treia fabrica nu s-a realizat. La demararea proiectului oficialii americani au declarat ca numarul de angajati din cele sase fabrici va ajunge la aproximativ 2.000 de persoane in momentul in care proiectul din Cluj va fi la capacitate maxima.
“Aceasta facilitate va fi un punct important de dezvoltare pentru Emerson. Credem ca venirea noastra aici a generat si alte investitii in zona, un exemplu fiind concernul Nokia, care e unul dintre cei mai importanti clienti ai nostri la nivel mondial”, spunea David Farr, in cadrul evenimentului de deschidere oficiala a centrului de productie Emerson din Cluj.

Diviziile care au fost deja aduse in Romania sunt cele de regulatoare pentru gaze cu destinatie industriala si casnica, alternatoare electrice de mare putere, echipamente electrice pentru medii periculoase si echipamente profesionale pentru constructii.

‘’In prezent in parcul industrial Tetarom II este finalizata constructia a doua hale de productie de 6.000 de metri patrati fiecare si a unui centru de inginerie. Estimam ca in acest an vom ajunge la capacitate maxima cu productia de regulatoare de gaz in prima hala’’, a declarat pentru Ziarul Financiar, editia de Transilvania, Calin Banciu general manager Emerson Romania.
Potrivit reprezentantilor Emerson din Romania, cea de-a treia hala de productie va avea 6.000 de metri patrati destinati productiei si inca 1.500 de metri patrati pentru birouri, iar constructia ei va fi demarata in acest an. Emerson va mai construi inca trei hale a caror suprafata va fi de 9.000 de metri patrati fiecare.
Listat la Bursa din New York (NYSE:EMR), grupul Emerson cu sediul central in St. Louis, Missouri, este lider mondial in furnizarea de solutii care care includ tehnologii avansate, prin unitatile sale de management al proceselor, automatizari industriale, tehnologii de climatizare, surse de alimentare, echipamente si unelte.
Concernul numara aproximativ 120.000 de angajati in intreaga lume, din care 23.000 in Europa. Emerson are peste 60 de divizii care opereaza in 245 de locatii din lume si vand produsele in peste 150 de tari. Concernul a realizat in 2007 vanzari totale de 22,6 miliarde de dolari, in crestere cu 12,1% fata de 2006, cand acest indicator s-a cifrat la 20,1 miliarde dolari.
Sursa: www.clujeanul.ro


 
08/01/2009 - Acest articol a fost citit de 5158 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 185 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Afaceri"
Stirile anterioare
Metrorex va cumpara electricitate de 3,47...
Sprijin financiar de pana la 200.000 de euro...
Renovari generatoare electrice
Finantari pentru transport, mediu si...
Fuziuni pe piata de electricitate americana
Stirile urmatoare
Echipamente Electrice de la Electroputere Craiova?
Concernul ACE Fujikura in Romania
Enel lanseaza campania "Numele Energiei"
Serbia cauta parteneri pentru construirea a...
ABB Romania se uita la
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric