48% cauta informatii despre echipamente electrice pe net


ghidelectric.ro
, 3 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

48% cauta informatii despre echipamente electrice pe net


ECO TIC a publicat rezultatele primei cercetari de piata privind echipamentele electronice

48% cauta informatii despre echipamente electrice pe net

Conform studiului, exista o categorie de activitati cu grad crescut de disponibilitate sociala legate de reciclarea/reutilizarea resurselor. Populatia Romaniei este dispusa sa economiseasca in ceea ce priveste utilitatile, motivul principal fiind reducerea cheltuielilor, protectia mediului aflandu-se pe un plan secund.

Potrivit cercetarii, durata de folosinta intentionata pentru majoritatea echipamentelor electronice se intinde pana la epuizarea tehnica. Mai mult de un sfert din populatia chestionata detine in gospodarie echipamente electrice sau electronice nefunctionale, majoritatea (68%) pentru ca nu stiu ce sa faca cu acestea, iar restul (32%) pentru ca intentioneaza sa le repare.
Cele mai influente criterii de achizitie pentru echipamentele electrice si electronice sunt marca produsului si existenta unui service prompt pentru produsul respectiv. In acelasi timp, Timbrul Verde este considerat cel mai putin important criteriu de achizitie, dintre cele evaluate.

Consumatorii romani care doresc sa afle informatii privind echipamentele electrice si electronice apeleaza cel mai des la internet (48%) si televizor (31%).

Merita remarcat nivelul scazut de informare al populatiei privind legislatia din domeniul deseurilor electronice si, respectiv, organizatiile de gestionare a DEEE.

Astfel, peste 78% din populatie nu stie sa dea exemple de organizatii specializate in reciclare. In acelasi timp, repondentii nu au stiut de existenta unor amenzi in cazul aruncarii deseurilor electrice si electronice in alta parte decat locurile special amenajate.

In opinia respondentilor, institutiile responsabile pentru colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electronice sunt firmele de salubritate (46,5%), organizatiile/autoritatile locale (21,5%) si institutiile publice (13,2%).

N.B. Studiul a fost realizat in octombrie 2008, prin sondaj in mediul urban, pe persoane (femei si barbati) cu varste cuprinse intre 25 si 55 de ani, persoane care au fost implicate in procesul de achizitie al unui echipament electric sau electronic in ultimele 12 luni.

Sursa: ECO TIC

 
10/11/2008 - Acest articol a fost citit de 2487 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 47 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
15 industrii care vor avea de suferit de pe...
Resurse energie electrica Romania
Centralele eoliene depasesc sase ori...
Profit Nuclearelectrica
Resurse de energie primara si electrica in...
Stirile urmatoare
Agentia de evaluare financiara Fitch...
Romanii vor energia nucleara
Industria energiei electrice inregistreaza...
Cifra de afaceri in industrie creste in continuare
Centrale solare in Romania
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric