Piata de echipamente electrice din Romania


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Piata de echipamente electrice din Romania


Cresterea sectorului rezidential si cea a constructiilor industriale au impulsionat atat domeniul echipamentelor electronice cat si pe cel al automatizarilor

Echipament electric In plus, pe piata locala au intrat marile firme de profil din Occident, care dezvolta in Romania afaceri ce pot ajunge la zece milioane de euro.

Piata romaneasca a echipamentelor electrice si a automatizarilor este in plina dezvoltare, fiind puternic influentata de avantul pe care l-a cunoscut in ultima perioada piata locala a constructiilor, piata care a avut cel mai mare avans din Uniunea Europeana, potrivit datelor biroului european de statistica, Eurostat.

„Evolutia pozitiva din acest domeniu este in legatura directa cu cresterea din domeniul constructiilor, atat in ceea ce priveste sectorul rezidential cat si cel industrial”, remarca reprezentantii firmei Legrand, prezenti la cea de-a patra editie a Expozitiei de echipamente electrice si automatizari, care se desfasoara in perioada 2-5 septembrie la Palatul Parlamentului.

Potrivit unora dintre participantii prezenti la expozitie, piata romaneasca a echipamentelor electrice este estimata la aproximativ 500 de milioane de euro, urmand sa creasca cu pana la 10% pe an, in perioada urmatoare.

De evolutia pozitiva a pietei au beneficiat si firmele din acest domeniu, unele dintre ele inregistrand cresteri-record ale vanzarilor pentru unele categorii de produse.

Spre exemplu, Legrand Romania, firma franceza specializata in realizarea de produse si sisteme pentru instalatii electrice si sisteme informatice, a cunoscut o apreciere cu 400% a vanzarilor de transformatoare electrice.

Compania a intrat pe piata locala in 1996, reprezentanta din Romania inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 9,2 milioane de euro, fata de 5,3 milioane de euro in anul precedent. In afara de Romania, in Europa compania mai este prezenta in Grecia, Bulgaria, Rusia, Ungaria, precum si in alte state din Europa Occidentala, Asia si America de Sud.

Extindere spre Est

Printre firmele participante la editia din acest an a Expozitiei de echipamente electrice si automatizari se numara Schneider Electric, care comercializeaza echipamente pentru distributie electrica si automatizari, Schrack Technik, care produce aparataj electric de joasa tensiune, cabluri si conductori electrici si corpuri de iluminat, Moeller Electric Electroalfa.

Majoritatea acestora sunt companii internationale care au intrat pe piata din Romania ca urmare a strategiei de extindere a grupului in Europa de Est.

Un exemplu in acest sens este Finder, companie din Italia cu o experienta de 50 de ani in producerea de relee si temporizatoare.

„Firma este prezenta pe piata locala din 2000. Echipamentele pe care le comercializam sunt produse exclusiv in Italia, rolul nostru fiind de distribuitori. Findex mai are reprezentante in tari ca Belgia, Ungaria, Olanda, Franta, Portugalia, SUA”
, au declarat reprezentantii prezenti la stand.

Cifra de afaceri pe care compania a inregistrat-o in Romania a fost anul trecut de aproape 900.000 euro, pentru acest an estimarile ajungand la peste un milion de euro.

Cea de-a patra editie a Expozitiei de echipamente electrice si automatizari reuneste 78 de firme de profil, organizarea acesteia venind ca urmare a necesitatii aparitiei unei manifestari specializate pentru piata de profil. Printre produsele din portofoliul firmelor prezente la expozitie se numara sisteme de iluminare pentru exterior si interior, corpuri de iluminat, reclame luminoase, transformatoare, cabluri si conductori, aparataj de joasa tensiune.

Cu aceasta ocazie a fost lansat si ghidul pentru 2008 al companiilor din Industria de echipamente si automatizari, ghid insotit si de un portal electric: www.ghidelectric.ro.

Sursa: Financiarul.COM

 
02/09/2008 - Acest articol a fost citit de 9174 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 217 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Generatoare de curent din strainatate
INES a investit 600000 euro in Data Center
Ecrane LED
Inceperea constructiei unui nou proiect la...
Testare corpuri de iluminat
Stirile urmatoare
Incalzire electrica prin pardoseala
A fost finalizata zona-pilot de acoperire a...
Serbia ia masuri pentru reducerea dependentei...
Senzor inductiv pentru identificarea si...
Cifra de afaceri a Sommering Install -...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric