Romanii vor energia nucleara


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Romanii vor energia nucleara


Doua treimi dintre romani sustin producerea energiei nucleare

Productie energie electrica Romanii au o atitudine pozitiva fata de producerea energiei nucleare, sesizand posibilitatea de a avea energie ieftina si de a reduce producerea de gaze cu efect de sera, potrivit rezultatelor unui sondaj la nivel national.

Peste doua treimi din cetatenii Romaniei (68%), fata de doar 55% in 2006, au o atitudine pozitiva fata de producerea energiei electrice pe cale nucleara, principala motivatie a acestei atitudini constand in pretul redus al acestui tip de energie (60% dintre respondenti au ales aceasta motivatie), se arata intr-un sondaj de opinie realizat la nivel national de Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive (ANDRAD) in perioada 20-30 septembrie.

Agentia apreciaza ca pe fondul general al „renasterii nuclearului”, ca urmare a schimbarilor climatice, cresterea sustinerii pentru acest tip de energie este normala. Sondajul a fost aplicat si in localitatile Cernavoda si Saligny, iar interesul si atitudinea populatiei din cele doua zone sunt diferite fata de restul tarii, datorita existentei Centralei Nuclearoelectrice, respectiv studiilor care se desfasoara pentru evaluarea posibilitatii de construire a unui depozit de suprafata pentru depozitarea definitiva a deseurilor slab si mediu active generate de centrala nucleara. Astfel, sustinerea pentru producerea energiei nucleare este mai scazuta, principala motivatie a unei atitudini pozitive fiind reducerea gazelor cu efect de sera.

Deseurile radioactive, un subiect putin cunoscut


Informatiile populatiei despre deseurile radioactive sunt sarace, la nivel national doar 14% dintre cetateni considerandu-se bine informati (in comparatie cu 25% la nivelul UE). Gradul de informare e mai crescut in randul absolventilor unei facultati, la locuitorii din Dobrogea si la adultii cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani, acesta fiind considerabil redus la persoanele din mediul rural, din Moldova, la tinerii sub 30 ani si la cei cu un nivel de educatie scolara scazut.

Din cauza numarului mic de informatii detinute, a temerilor de accidente nucleare si a pericolului de imbolnaviri in urma radiatiilor emise de deseurile radioactive, doar 40% dintre subiectii intervievati ar fi de acord cu construirea unui depozit de astfel de deseuri in apropierea zonelor lor de rezidenta, cei mai ostili fiind locuitorii din Crisana-Maramures (77%), Oltenia, Bucuresti si comuna Saligny (69%).

Gradul de acceptare creste (in special, in mediul rural si in orasele mici, la oamenii cu studii scolare reduse sau medii) in conditiile in care comunitatea gazda ar avea beneficii de pe urma unui asemenea depozit, concretizate in primul rand sub forma de locuri de munca si investitii in infrastructura.

Eurobarometrul 2008: 35% din populatie este pro energie nucleara


Potrivit Eurobarometrului 2008 realizat la nivelul blocului comunitar, doar 35% dintre romani au o opinie favorabila producerii energiei nucleare, sub media UE de 44%.

„Presupunem ca diferenta este pusa pe seama modului diferit de formulare a intrebarii“, a declarat,  in cadrul unei conferinte de presa, directorul de comunicare ANDRAD, Stela Diaconu.

Sursa: Financiarul.COM
 
25/11/2008 - Acest articol a fost citit de 3803 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 146 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Agentia de evaluare financiara Fitch...
48% cauta informatii despre echipamente...
15 industrii care vor avea de suferit de pe...
Resurse energie electrica Romania
Centralele eoliene depasesc sase ori...
Stirile urmatoare
Industria energiei electrice inregistreaza...
Cifra de afaceri in industrie creste in continuare
Centrale solare in Romania
Lucrarile de constructii a crescut cu 13,4% in...
Cifra de afaceri a comertului cu amanuntul a...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric