Centralele eoliene depasesc sase ori capacitatea de preluare


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Centralele eoliene depasesc sase ori capacitatea de preluare


Sprijinul financiar acordat producatorilor a facut ca interesul acestora sa creasca mult peste capacitatea pe care o poate integra sistemul energetic national

Pana in acest moment, avizele tehnice de racordare emise pentru centrale electrice eoliene depasesc 2.000 MW putere instalata.

Potrivit Transelectrica, aceasta este, de altfel, si capacitatea maxima de productie prioritara necontrolabila pe care o poate integra Sistemul Energetic National pe termen mediu, pana in 2013.

Pe termen lung, pana in 2020, ea poate creste la 3.000 MW.

"Producatorii eolieni vor putea functiona si peste aceste capacitati, dar nu vor mai avea statut de „productie prioritara necontrolabila”. Acest statut garanteaza vanzarea intregii productii, dar la un pret mai mic. Pe de alta parte, vanzarea pe piata libera poate asigura un pret mai mare, dar presupune respectarea cantitatilor contractate, indiferent de conditiile meteorologice.

Dan Preotescu, directorul de planificare retea din Transelectrica, considera ca firmele mici vor opta pentru primul sistem, a doua varianta fiind accesibila doar producatorilor mari.

Transelectrica trebuie sa faca investitii pentru a prelua noile capacitati, dar, potrivit managerilor, cea mai mare problema o reprezinta sistemul, si nu capacitatea de transport.

Din cauza caracterului instabil al productiei energiei eoliene, sistemul energetic ar trebui sa aiba mai multe unitati care sa poata intra rapid in functiune ca sa compenseze perioadele de nefunctionare a centralelor de energie regenerabila. In prezent, doar productia hidrocentralelor ofera un grad mai ridicat de flexibilitate.

Articol complet in Eoliene de sase ori mai multe decat capacitatea de preluare, pe Financiarul.COM
 
29/08/2008 - Acest articol a fost citit de 2964 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 55 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Profit Nuclearelectrica
Resurse de energie primara si electrica in...
Importuri de energie
Supercomputer de trei megawati de energie...
Citirea contoarelor
Stirile urmatoare
Resurse energie electrica Romania
15 industrii care vor avea de suferit de pe...
48% cauta informatii despre echipamente...
Agentia de evaluare financiara Fitch...
Romanii vor energia nucleara
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric