Supercomputer de trei megawati de energie electrica


ghidelectric.ro
Vineri, 1 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Supercomputer de trei megawati de energie electrica


Roadrunner, care consuma trei megawati de energie electrica, echivalentul celei consumate de un centru comercial suburban, are nevoie de trei tipuri de instrumente de programare pentru cele trei tipuri de procesoare ale sale

Consum microprocesoare
  Supercomputerul militar al Armatei americane, asamblat din componente proiectate initial pentru computerele destinate jocurilor video, a ajuns la o viteza de procesare a datelor de peste un milion de miliarde de calcule pe secunda  
     
Computerul, capabil sa realizeze 1.026.000 de miliarde de operatiuni pe secunda, este de doua ori mai rapid decat IBM BlueGene/L, care se afla la Lawrence Livermore National Laboratory din California.

Computerul, care a fost botezat Roadrunner (dupa pasarea reprezentativa a statului New Mexico) si care costa 133 de milioane de dolari, a fost proiectat si construit de inginerii si cercetatorii de la IBM si Los Alamos National Laboratory din New Mexico.

El va fi folosit in principal pentru solutionarea problemelor militare secrete pentru a se asigura ca armele nucleare vor continua sa functioneze corect pe masura ce se invechesc.

Roadrunner va fi folosit pentru a simula comportamentul armelor in fractiunea de secunda dinaintea exploziei.

In plus, computerul va mai fi folosit si pentru a explora probleme stiintifice mondiale cum ar fi schimbarile climatice.

Viteza Roadrunner le va permite cercetatorilor sa testeze modelele climatice internationale cu o mai mare acuratete.

Thomas D'Agostino, administatorul National Nuclear Security Administration, a declarat ca, daca toti cei sase miliarde de locuitori ai planetei ar folosi calculatoare si ar face calcule in regim continuu ar avea nevoie de 46 de ani pentru a face ceea ce poate Roadrunner sa faca intr-o singura zi.

Computerul este un mix neobisnuit de chip-uri folosite in produsele de larg consum si tehnologii paralele pentru computere.

Standardul cel mai performant de calcul se numeste petaflop, computerul procesand informatii cu viteza de un milion de miliarde de operatiuni pe secunda, a fost mult timp un tel vizat de organizatiile militare, tehnice si stiintifice din Statele Unite, dar si de grupuri din Japonia, China si Uniunea Europeana.

Ruland programe care identifica solutii in decurs de o ora sau mai putin - comparativ cu timpul necesar vechilor computere, care putea ajunge si la trei luni pentru gasirea unei solutii - computerele de tipul Roadrunner pot contribui la dezvoltarea stiintei si ingineriei, cercetatorii putand pune intrebari si primi raspunsuri interactiv si pot rula experimente imposibile in trecut.

Roadrunner are la baza un design radical, care include 12.960 de chip-uri care reprezinta o versiune imbunatatita a microprocesoarelor IBM Cell si cipuri special create pentru gadgeturile de gaming Sony PlayStation 3, care sunt utilizate ca acceleratoare pentru portiuni de calcule.

In plus, Roadrunner mai include procesoare Opteron conventionale, realizate de Advanced Micro Devices.

Roadrunner, care consuma trei megawati de energie electrica, echivalentul celei consumate de un centru comercial suburban, are nevoie de trei tipuri de instrumente de programare pentru cele trei tipuri de procesoare ale sale.

Programatorii trebuie sa gaseasca o solutie prin care sa tina ocupate toate cele 116.640 de procesoare ale computerului in acelasi timp, pentru ca acesta sa ruleze eficient.


Via Supercomputer militar, www.underclick.ro
 
10/07/2008 - Acest articol a fost citit de 3137 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 79 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Citirea contoarelor
Factura la electricitate a CFR
Preturi mai mari la energia electrica
Cereri crescute de energie electrica
Capitalul Electroputere SA Craiova
Stirile urmatoare
Importuri de energie
Resurse de energie primara si electrica in...
Profit Nuclearelectrica
Centralele eoliene depasesc sase ori...
Resurse energie electrica Romania
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric