Factura la electricitate a CFR


ghidelectric.ro
Joi, 22 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Factura la electricitate a CFR


Compania de distributie si furnizare a energiei electrice ramasa neprivatizata, Electrica, risca sa iasa din piata, din cauza lipsei de lichiditati, a atentionat directorul pentru furnizare al companiei, Ioan Silvas

Creantele totale ale Electrica se ridica la 710 milioane lei, din care CFR contribuie cu 309 milioane lei, iar companiile miniere cumuleaza restante de 216 „Din piata de energie nu poate fi sustinuta activitatea CFR, zona de minerit si inchideri de mine”, a spus Silvas, prezent la audierile Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor privind preturile energiei in Romania.

„Solutia nu este la noi, ci la ministere sau mai sus, la guvern“, a mai spus Silvas. CFR are datorii si la CEZ Oltenia, in valoare de 170 milioane lei si de 90 milioane lei catre cele doua filiale detinute de Enel, Dobrogea si Banat.

Catalin Stancu, directorul de dezvoltare a afacerilor din Electrica, acuza la randul sau Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, pentru diminuarea cu 200 milioane lei a profitului, din cauza ca rata de rentabilitate pe activele reglementate investite pentru 2008-2012 este de 7%, fata de 10% cat este acceptata pentru operatorii privati.

Aceasta rata de rentabilitate este stabilita de ANRE si a fost in 2005-2008 de 7% pentru Electrica, si de 12% pentru filialele privatizate.

„Pe distributie am facut profit minim, marja bruta a fost intre 1% si 3%, la limita de subzistenta”, a spus Stancu. Electrica mai are in portofoliu trei filiale de distributie si furnizare a energiei, respectiv Transilvania Sud, Transilvania Nord si Muntenia Nord.

Sursa: Financiarul.COM
 
03/07/2008 - Acest articol a fost citit de 2252 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 42 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Preturi mai mari la energia electrica
Cereri crescute de energie electrica
Capitalul Electroputere SA Craiova
Facturi abonati Electrica Muntenia Sud
Pretul energiei electrice
Stirile urmatoare
Citirea contoarelor
Supercomputer de trei megawati de energie...
Importuri de energie
Resurse de energie primara si electrica in...
Profit Nuclearelectrica
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric