Cereri crescute de energie electrica


ghidelectric.ro
Joi, 22 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cereri crescute de energie electrica


Cererea de energie a clientilor Electrica Muntenia Sud a urcat de trei ori din 2004

Cererea de energie a clientilor Electrica Muntenia Sud a crescut de trei ori fata de 2004 si va ajunge in acest an la o putere de 530 MW, au declarat joi reprezentantii Enel, acestia apreciind ca urmeaza o perioada dificila privind intreruperile in alimentarea cu energie.

"Bucurestiul se dezvolta cu o viteza foarte mare. (...) Urmatoarea perioada ne asteptam sa fie destul de agitata din punctul de vedere al avariilor", a precizat directorul general al Electrica Muntenia Sud, Luigi Giliotti, intr-o conferinta de presa.

Nivelul de 530 MW estimat pentru 2008 a fost calculat in functie de cererile din primele patru luni ale acestui an.

Enel a anuntat joi ca va investi in perioada 2009-2011 circa 220 milioane de euro pentru modernizarea retelelor Electrica Muntenia Sud, acestea fiind foarte vechi. Directorul general al distribuitorului roman a precizat insa ca aceste planuri nu vor duce la schimbarea completa a retelei din Bucuresti, in urmatorii trei ani.

"Asta nu inseamna ca in urmatorii trei ani reteaua din Bucuresti se va schimba complet. Va fi nevoie de timp", a spus Giliotti.

Potrivit directorului de retea al Electrica Muntenia Sud, Mircea Patrascoiu, pana in 2012 bugetul de investitii al companiei se ridica la 380 milioane de euro. Pentru acest an compania a programat investitii de 51 milioane euro, din care circa 45 milioane euro vor fi investitii directe in retelele de distributie.

"In acest an numarul avariilor in retele nu va fi mai mare decit anul trecut. Sa speram ca vom trece cu bine aceasta vara"
, a spus Patrascoiu.

Distributorul si furnizorul Electrica Muntenia Sud a fost preluat de Enel in 2006, dar transferul de proprietate a avut loc la inceputul lunii iunie 2008. Electrica Muntenia Sud are cei mai multi clienti in Capitala si deserveste si consumatori din Ilfov si Giurgiu.

Potrivit lui Giliotti, pe liniile de joasa tensiune din Bucuresti avariile sunt de sase ori mai numeroase decat in Italia si de peste trei ori mai multe pe liniile de medie tensiune.

Gigliotti nu a putut preciza in cat timp retelele electrice din Bucuresti vor ajunge la nivelul celor din Italia, referindu-se la numarul de intreruperi ale alimentarii cu electricitate, dar a spus ca "va fi nevoie de ani".

"Inca nu am analizat complet investitiile necesare. Investitiile de un miliard de euro ar putea sa ne aduca la nivelul la care am ajuns in Italia intr-un interval de timp mai scurt decat acolo. Cu siguranta este vorba de ani, poate aici vor fi mai putini. In unele zone va fi mai repede, altele vor trebui sa mai astepte", a spus Gigliotti.

El a adaugat ca investitia medie intr-o statie de transformare se ridica la cinci milioane de euro.

Totodata, oficialul companiei a adaugat ca in centrul Capitalei Enel a intentioneaza sa coboare linii electrice de pe stalpi in subteran.

"Cu siguranta nu vor fi linii aeriene in centrul Bucurestiului", a spus Gigliotti.

Cererea de energie a clientilor Electrica Muntenia Sud va creste in acest an cu 100 MW, de la 430 MW in 2007, potrivit estimarilor companiei.

Grupul italian Enel mai detine in Romania alte doua distributii de energie, in Dobrogea si Banat.

Sursa: Financiarul.COM
 
30/06/2008 - Acest articol a fost citit de 3026 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 66 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Capitalul Electroputere SA Craiova
Facturi abonati Electrica Muntenia Sud
Pretul energiei electrice
Influenta pretului la energia electrica
Intermediarii de electricitate
Stirile urmatoare
Preturi mai mari la energia electrica
Factura la electricitate a CFR
Citirea contoarelor
Supercomputer de trei megawati de energie...
Importuri de energie
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric