Influenta pretului la energia electrica


ghidelectric.ro
Joi, 13 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Influenta pretului la energia electrica


Productia de feroaliaje a Feral se confrunta in principal cu faptul ca pretul la energia electrica este mult mai mare decat in tarile companiilor competitoare.

Pretul mare la electricitate provoaca dificultati majore

In Romania exista un singur combinat de feroaliaje, Feral Tulcea, care apartine din anul 2002 grupului ucrainean Privat Grup.

Productia este oprita din octombrie, dar vor sa o reia treptat, incepand cu luna septembrie. De la peste 1.500 de angajati au ajuns acum la putin peste 300.

Principala problema a companiei energointensive ramane pretul mare la energie electrica, fata de alte tari, unde problemele sunt competitorii si absenta fortei calificate de munca.

Productia de feroaliaje a Feral se confrunta in principal cu faptul ca pretul la energia electrica este mult mai mare decat in tarile companiilor competitoare. Astfel, compania tulceana a functionat doar sezonier, in ultimii cinci-sase ani, combinatul fiind deschis, in medie, 30% din acest timp. De la peste 1.500 de muncitori in anii trecuti, compania are acum putin peste 300.

Productia fiind sistata, acestia se ocupa cu diverse reparatii. Proprietarii Feral, ucrainenii de la Privat Group, mai detin doua fabrici in Ucraina si un combinat in Rusia. Energia electrica din Ucraina este de peste doua ori mai ieftina decat cea din Romania, astfel ca ucrainenii nu se bazau pe productia din Romania decat in perioade de maxim al cererii de feroaliaje de pe piata.

Firma tulceana importa minereul din Australia si Turcia, in timp ce calcarul este luat de pe piata romaneasca.

Concurenta Chinei

Principalele cauze pentru care feroaliajele din China sunt mai competitive sunt acelea ca acolo curentul e de cinci ori mai ieftin, iar costurile cu forta de munca sunt, de asemenea, mult mai reduse.

„La noi, 1 MW costa 100 de dolari la consumator, iar in China, 20 de dolari”
, a declarat Liono Alexandru, consilierul pe probleme economice al Feral.

Cu toate acestea, concurenta venita din partea tarii asiatice pe acest sector s-a diminuat in ultimele luni ca urmare a faptului ca pretul minereurilor a crescut. Astfel ca si costurile chinezilor s-au majorat, ei neavand minereuri.

„Principala noastra problema a fost si este data de pretul mare al electricitatii. Nu am avut niciodata un pret preferential si am inchis de cate ori costurile au fost prea mari”, a amintit consilierul citat.

„Pe de alta parte, cererea de feroaliaje este in crestere, iar necesitatea acestora este un lucru evident”, a subliniat consilierul economic citat.

Feroaliajele intervin aproape oriunde este vorba despre un proces de topire a metalelor, in combinatele metalurgice, si sunt folosite ca aditiv pentru imbunatatirea calitatii unor materiale precum otelul.

Articol complet in Feral functioneaza sezonier, pe Financiarul.COM
 
24/06/2008 - Acest articol a fost citit de 2169 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 43 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Intermediarii de electricitate
Reparatii sisteme de semnalizare si instalatii...
Exportul de electricitate romaneasca
Cresterea tarifelor europene la energie
Energia electrica bulgara
Stirile urmatoare
Pretul energiei electrice
Facturi abonati Electrica Muntenia Sud
Capitalul Electroputere SA Craiova
Cereri crescute de energie electrica
Preturi mai mari la energia electrica
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric