China pe piata romaneasca


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

China pe piata romaneasca


Concurenta companiilor chineze este resimtita de ramuri industriale importante, precum cea electronica, a materialelor de constructii, chimica si a constructiilor de masini.

instalatii electrice China Relatiile comerciale bilaterale romano-chineze au crescut pe baza importurilor.

Importurile provenite din China au crescut spectaculos in ultimii ani, mai ales in domeniul bunurilor de larg consum.

Daca pentru dinamica importurilor este prognozata o rata de crestere de aproximativ 30% pe an, activitatea de investitii este deosebit de redusa. Cel putin pe termen mediu, intreprinderile din China vor produce mai eficient, avand costuri mai reduse decat in Romania.

Concurenta companiilor chineze este resimtita si de ramuri industriale importante, precum cea electronica, a materialelor de constructii, chimica si a constructiilor de masini.

Comertul romano-chinez ar putea inregistra in urmatorii ani cresteri cuprinse intre 35% si 50%, in ciuda restrictiilor impuse de Uniunea Europeana, in special in ceea ce priveste comertul cu textile.

Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, tarifele vamale pentru unele produse pe relatia cu China au scazut cu 30%, pana la 15%-18%.

Pentru incaltaminte, taxa vamala este fixa, de 10%-15%. Partea negativa este ca valoarea schimburilor comerciale se va majora pe seama importurilor din China, dinamica exporturilor fiind cu mult inferioara.

Potrivit statisticilor, in 2006 comertul bilateral a crescut cu peste 30%, cifrandu-se la 2,2 miliarde euro. Importurile Romaniei din China au crescut cu peste 32% fata de 2005, de la 1,462 miliarde euro la 1,938 miliarde euro, in timp ce exporturile romanesti s-au cifrat la doar 200 de milioane.

Marfurile importate din China constau in principal din masini si aparate, echipamente electrice si componente ale acestora, in valoare de aproape 952 milioane euro, materiale textile si articole din aceste materiale, insumand 240 milioane euro, metale comune si articole din metale comune, 120 milioane euro, incaltaminte, palarii, umbrele, umbrele de soare, bastoane, 102 milioane euro.

Articol complet in 2007, varf al investitiilor chineze, pe Financiarul.COM
 
24/06/2008 - Acest articol a fost citit de 4335 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 106 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Comert electrice"
Stirile anterioare
Belkin in Romania
Comerciantii de acumulatori auto
Stirile urmatoare
Facturile de electricitate la bancomantele BCR
Baterii solare Mitsubishi Electric
Electrocontact: Profit trimestrial cu 80% mai...
Adio baterii ieftine, Panasonic cumpara Sanyo
Vanzari in crestere pentru producatorul de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric