Cresterea tarifelor europene la energie


ghidelectric.ro
Marti, 23 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cresterea tarifelor europene la energie


Consumatorii din Europa vor suporta cresteri importante ale tarifelor energiei la furnizor in 2008, pe fondul avansului costurilor de productie si distributie generat de cotatiile record atinse de barilul de petrol de la inceputul acestui an, potrivit une

Energie eoliana Reuters anticipeaza o crestere puternica a tarifelor europene la energie


Consumatorii din Europa vor suporta cresteri importante ale tarifelor energiei la furnizor in 2008, pe fondul avansului costurilor de productie si distributie generat de cotatiile record atinse de barilul de petrol de la inceputul acestui an, potrivit unei analize Reuters.

Pretul barilului de petrol s-a dublat in ultimele 12 luni, situatie care a condus la tarife record in pietele de distributie de energie si gaze, punand presiune pe facturile platite de consumatorul final.

"In urmatoarele luni si, probabil, in anii ce urmeaza, presiunea pe tarifele la energia vanduta retail va creste constant. Prin comparatie, preturile angro au avansat mult mai rapid fata de tarifele retail si nu prevad o schimbare a acestei situatii", a declarat directorul general al E.ON Marea Britanie, Paul Golby.

El nu a precizat cand si cu cat vor creste facturile populatiei, insa analistii se asteapta ca furnizorii britanici sa opereze o majorare a tarifelor in curand.

Cea mai mare parte a energiei din Europa este generata prin arderea de carbune si gaze naturale, materii prime ale caror preturi sunt legate de cotatiile titeiului.

Astfel, in pofida avansurilor inregistrate de preturile alimentelor si carburantilor din benzinariile de pe continent, consumatorii vor fi nevoiti sa suporte noi scumpiri, pe fondul cresterii inevitabile a tarifelor energiei electrice si termice.

Totodata, temerile legate de nivelul scazut al resurselor globale de carbune si normele de protectia mediului din ce in ce mai restranse se adauga la factorii care pun presiune asupra companiilor de utilitati.

Facturile la energie in Marea Britanie deja au crescut cu procentaje din doua cifre, pe fondul avansului costurilor in sectorul de distributie.

In acelasi timp, in majoritatea statelor europene, de la Ungaria si Polonia pana la Spania si Germania, furnizorii de energie au anuntat scumpiri pentru a doua jumatate a acestui an, datorate cresterii preturilor la distribuitori, iar analistii prevad noi majorari in viitorul apropiat.

Cel mai mare furnizor de gaze din Germania, E.ON Ruhrgas, a transmis in mai ca va creste tarifele cu peste 10% pana la finele anului, iar cele mai mari companii de utilitati din Olanda, Essent si Nuon, au anuntat scumpiri la energie incepand cu luna iulie.

Articol complet in : Financiarul.COM
 
09/06/2008 - Acest articol a fost citit de 2976 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 46 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Energia electrica bulgara
Profit la Vulcan SA
Fabricarea becurilor cu filament incandescent...
Sectorul de energie electrica sustine productia...
Nivelul radiatiilor electromagnetice in Romania
Stirile urmatoare
Exportul de electricitate romaneasca
Reparatii sisteme de semnalizare si instalatii...
Intermediarii de electricitate
Influenta pretului la energia electrica
Pretul energiei electrice
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric