Nivelul radiatiilor electromagnetice in Romania


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Nivelul radiatiilor electromagnetice in Romania


Nivelul radiatiilor antenelor de radio si TV este mai ridicat decat al cel al echipamentelor GSM

Antene radio Nivelul radiatiilor antenelor de televiziune si radio este mai ridicat decat cel al echipamentelor utilizate de operatorii de telefonie mobila, a anuntat, marti, ministrul Comunicatiilor, Karoly Borbely, care a citat rezultatele mai multor masuratori efectuate la nivel national.

"Practic, in topul primelor cinci surse de radiatii electromagnetice dupa nivelul intensitatii se regasesc antenele posturilor de radio si televiziune utilizate pentru retransmiterea semnalului"
, a spus Borbely.

El a adaugat ca masuratorile efectuate la nivel national au aratat ca nivelul radiatiilor antenelor de telefonie mobila (GSM) se situeaza cu mult sub valorile maxime stabilite prin diferite acte normative.

Ministrul Comunicatiilor s-a aratat ingrijorat de initiativele unor primarii care intentioneaza sa mute antenele GSM in afara localitatilor pentru a reduce riscul de expunere a populatiei la radiatiile emise de aceste echipamente.

"Punerea in practica a unei astfel de masuri nu va reduce nivelul radiatiilor, ci il va spori pentru ca antena terminalului mobil va amplifica puterea semnalului pentru a se conecta la retea, iar utilizatorul se va expune unui nivel de radiatii mai mare decat in cazul in care antena GSM s-ar fi aflat in apropierea acestuia", a explicat Borbely.

El a spus ca in urmatoarele trei luni va desfasura o campanie de informare a populatiei privind radiatiile antenelor GSM, urmand sa fie acoperite Capitala si alte 15 orase la nivel national.

"Vom imparti cateva zeci de mii de brosuri realizate din fondurile ministerului si ne vom deplasa in mai multe orase pentru a informa autoritatile locale ca antenele GSM nu prezinta un pericol pentru sanatatea populatiei", a spus ministrul Comunicatiilor.

El a adaugat ca ministerul va pune la dispozitia celor care vor sa afle informatii despre efectele echipamentelor asupra sanatatii o linie de telefon speciala, apelabila gratuit din retelele mobile.

Denumita "Comunicatiile mobile si sanatatea", campania are ca scop inlaturarea motivelor de ingrijorare a populatiei, prin informarea corecta despre relatia dintre utilizarea telefoanelor mobile, existenta si emisiile antenelor de telefonie mobila si starea de sanatate.
 
19/04/2008 - Acest articol a fost citit de 6691 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 512 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Resurse energetice romanesti
Resursele de energie din Romania scad
Stirile urmatoare
Sectorul de energie electrica sustine productia...
Fabricarea becurilor cu filament incandescent...
Profit la Vulcan SA
Energia electrica bulgara
Cresterea tarifelor europene la energie
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric