Profit la Vulcan SA


ghidelectric.ro
Marti, 19 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Profit la Vulcan SA


Compania Vulcan SA, membra a Grupului Energetic Tender, a trecut pe profit in primul trimestru al anului 2008, cu plus de 1,1 milioane lei, dupa ce in perioada similara a anului trecut inregistrat pierderi de 4,5 milioane de lei.

Echipament energie nucleara Profitul nu include si provizioanele de 1,3 milioane lei, retinute pentru contractele semnate in acest an.

“Rezultatul este cu atit mai bun cu cit vinzarile au crescute semnificativ, de la 13 la 20 de milioane de lei, in vreme ce numarul de angajati a ramas aproximativ acelasi, de la 1.178 salariati in primul trimestru din 2006, la 1.085 in primul trimestru in 2008, ceea ce inseamna ca si productivitatea a crescut”
a declarat dr. Peter Eisenkolb, presedinte al Vulcan SA.

Societatea prognozeaza o crestere anuala a veniturilor de minim 30% in viitorii trei ani, ca urmare a cresterii pietei de boilere si alte echipamente necesare in industria energetica de la 1,2 miliarde de euro la 1,6 miliarde de euro.

“Cererea din industria energetica este mai mare decit oferta, deci si preturile vor creste. In acelasi timp, Vulcan a produs cam 80% din boilerele din centralele electrice din Romania, care sunt acum destul de vechi si trebuie modernizate sau inlocuite” a mai spus Eisenkolb.

El a mai precizat ca in 2010 Vulcan va avea venituri de 120 milioane de lei si va fi in primele trei companii din Europa din acest sector.

DEZVOLTARE


Pentru aceasta, compania a programat investitii totale de 90 milioane lei, din care 20 milioane lei in acest an, 38 milioane lei in 2009 si 32 milioane lei in 2010.

Marin Maciuca, director general al Vulcan a precizat si el ca din 2010 compania va produce componente si pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, dupa ce se vor demara investitiile la centrala nucleara, si dupa ce apar primele comenzi. Directorul a mai precizat ca la momentul actual 65% din productie se exporta.

ANGAJARI

Reprezentantii companiei au mai declarat ca doresc sa angajeze inca 600 de salariati pe platforma, pentru a creste productia uzinei si ca pentru aceasta compania ofera deja salarii  mai mari decit salariul mediu din tara.

“Am avut deja in acest an o crestere a salariului de 24%. Trebuie sa oferim salarii mai mari, altfel pleaca. La unele sectii avem deja salarii europene, cum este la sudorii in argon. Daca in UE au salarii de 2.000 de euro, si la noi au salarii de 2.000 de euro pentru ca fiind foarte putini, pleaca foarte usor in Norvegia sau in alte parti” a mai spus Marin Maciuca.

Actionarul majoritar al Vulcan este Grupul Energetic Tender, cu o participatie de 71,06%, in vreme ce restul capitalului este distribuit intre diversi investitori, compania fiind listata pe Rasdaq.


Sursa:  Jurnalul National
 
15/05/2008 - Acest articol a fost citit de 4454 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 113 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Fabricarea becurilor cu filament incandescent...
Sectorul de energie electrica sustine productia...
Nivelul radiatiilor electromagnetice in Romania
Resurse energetice romanesti
Resursele de energie din Romania scad
Stirile urmatoare
Energia electrica bulgara
Cresterea tarifelor europene la energie
Exportul de electricitate romaneasca
Reparatii sisteme de semnalizare si instalatii...
Intermediarii de electricitate
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric