Propulsie ecologica cu LIFEcar


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Propulsie ecologica cu LIFEcar


Dupa doi ani de dezvoltare, Morgan va aduce la Geneva 2008 un concept cu propulsie ecologica

autoturism electric LIFEcar Cunoscut sub numele LIFEcar, prototipul complet functional al unui automobil ”verde”, propulsat de un motor ecologic ce functioneaza cu hidrogen, prezentat in premiera la Salonul Auto de la Geneva.

In incercarea de a demonstra ca o masina cu zero emisii poate fi si atractiva, si distractiva, nu doar prietenoasa cu iarba si gargaritele, britanicii de la Morgan au desenat un coupe irezistibil.

Sistemul de acces in vehicul este original, toata partea superioara a masinii culisand pentru a le permite pasagerilor sa ajunga in interiorul futurist, dar cu multe elemente retro si materiale naturale.

Sistemul de propulsie este de tipul fuel cell si utilizeaza atat hidrogenul din rezervorul special, cat si oxigenul din atmosfera pentru producerea energiei.

Practic, masina elimina doar vapori de apa, iar autonomia ei depaseste 300 km, energia electrica fiind utilizata pentru motoarele electrice de propulsie si pentru sistemul de directie drive-by-wire.

Energia rezultata din forta de franare va fi folosita pentru incarcarea celor patru motoare, urmand ca mai apoi sa fie folosita in momentul accelerarii. Aceasta arhitectura va face ca masina sa aiba o celula de hidrogen de dimensiuni mai mici decat cele ale autoturismelor conventionale de acest tip.

LIFECar poate atinge o viteza maxima de 145km/h, in mare parte datorita formei aerodinamice si a greutatii reduse.

Pentru ca masina sa fie cat mai eficienta, constructorii au facut tot posibilul ca LIFECar sa nu depaseasca 700 de kilograme, obiectiv atins prin folosirea aluminiului si a lemnului.

Sursa: LumeBuna
 
27/03/2008 - Acest articol a fost citit de 3988 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 98 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cariere"
Stirile anterioare
Recrutare programator Delphi
Recrutare ingineri automatizari
Stirile urmatoare
Angajatii din domeniul energetic pleaca in...
Panasonic Electric inchide trei fabrici si da...
OMV Petrom anunta concedierea a 3.000 de angajati
133 milioane euro pentru angajare si formare...
Aproape 2.000 de muncitori din Timis vor fi...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric