Centrala electrica Brazi


ghidelectric.ro
Vineri, 14 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Centrala electrica Brazi


Petrom a semnat luni cu consortiul General Electric-Metka, un contract pentru constructia unei termocentrale de 860 MW, in valoare de peste 400 de milioane de euro, pe platforma rafinariei Petrobrazi

Petrom va furniza circa 8-9% din productia de electricitate a Romaniei la nivelul anului 2012

Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud - Est, a semnat astazi cu un consortiu format din General Electric (USA) si Metka (Grecia) („Consortiul”), contractul pentru constructia unei centrale electrice , la Brazi, Romania. Conform contractului, Consortiul  va construi si livra la cheie, pana in septembrie 2011, o centrala de producere a energiei electrice si a aburului in ciclu combinat, care va functiona pe baza de gaze naturale. Valoarea contractului depaseste 400 de milioane de euro.
In prezent, Petrom si Consortiul poarta negocieri pentru semnarea unui contract de mentenanta a centralei pe termen lung.

Gerald Kappes, membru al Directoratului Petrom, responsabil de Gaze, Energie electrica si Doljchim : „Am agreat cu General Electrica – Metka conditiile contractuale pentru ridicarea centralei  electrice de la Brazi si ne vom concentra in continuare asupra fazei de constructie, astfel inca sa incepem furnizarea in sistemul energetic national in a doua parte a anului 2011. Petrom va deveni un jucator important pe piata de electricitate, in conditiile in care, la nivelul anului 2012, vom asigura circa 8-9% din electricitatea produsa in Romania” .

General Electric – Metka a fost selectat pentru constructia centralei electrice in urma unei licitatii organizate de Petrom, care a durat circa 7 luni. In cadrul licitatiei au depus oferte General Electric –Metka, ATEC, Alstom si Siemens.

Consortiul General Electric –Metka a avut cea mai competitiva oferta  si, prin urmare, la sfarsitul lunii ianuarie 2008, a fost selectat ca si ofertant preferat pentru negocierea contractului.

Proiectul se bazeaza pe echipamentul GE 9FB si utilizeaza o configuratie "2+1 multi-shaft",  cu doua turbine cu gaz, doua cazane recuperatoare si o turbina cu abur. Centrala va dezvolta o putere neta de peste 860 MW si se asteapta o eficienta a acesteia de peste 57%.

Aproximativ 20% din capacitatea centralei va fi utilizata pentru acoperirea consumului propriu al Petrom, iar restul va fi vandut pe piata de energie din Romania.

Centrala va fi amplasata pe un teren aflat in cadrul perimetrului rafinariei Petrobrazi. In prezent se desfasoara lucrari de pregatire a terenului pentru constructie. Constructia centralei este estimata sa inceapa la inceputul anului 2009.

Sursa: Petrom
 
01/04/2008 - Acest articol a fost citit de 5262 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 127 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Lansare carte Instalatii Electrice Industriale
Simpozionul ICPE ACTEL octombrie 2008
Electromatic-Systems la IEAS 2008
Stirile urmatoare
Investitii in productia de energie electrica
Competitie roboti industriali
Compania Emerson in Romania
Hidroelectrica a privatizat 17 microhidrocentrale
Rompetrol membru al CONCAWE
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric