Rompetrol membru al CONCAWE


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Rompetrol membru al CONCAWE


Grupul Rompetrol este, din aceasta luna, membru al CONCAWE (Conservation of Clean Air and Water in Europe),

CONCAWE  este o organizatie internationala infiintata in 1963 care cerceteaza mai multe aspecte legate de protectia mediului in domeniul produselor petroliere: calitatea combustibililor, emisiile de CO2, calitatea aerului, a apei, contaminarea solului, reziduurile, probleme legate de sanatatea si siguranta muncii, precum si responsabilitatea managementului produselor petroliere si performantele oleoductelor transnationale.

Ca urmare a acestei asocieri, Rompetrol va avea cate un reprezentant in Consiliul Stiintific, Grupul de Management si Adunarea Generala a respectivei organizatii.

Aceasta recunoastere are un impact foarte mare in ceea ce priveste alinierea companiei  la  cele mai importante tendinte din industria de rafinare, avand in vedere ca printre membrii CONCAWE se numara companii internationale de profil cum ar fi Chevron, ConocoPhillips, ENI, PKN Orlen, Tamoil, TOTAL, etc .

CONCAWE  dezvolta mai multe parteneriate si pastreaza legatura cu asociatiile industriale din domeniu si cu organizatiile internationale care au statut de observator UNECE (United Nations Economic Council for Europe), al Comisiei OSPAR ( pentru protectia mediului marin in nord-estul  Atlanticului)  si al WHO (World Health Organization).

CONCAWE  contribuie la toate initiativele relevante in domeniu ale Comisiei Europene, majoritatea companiilor petroliere cu activitati in Europa fiind membre ale acesteia.
 
Odata cu afilierea la CONCAWE, toate companiile care fac parte din Grupul Rompetrol vor beneficia si de asistenta pentru conformarea la Directiva europeana REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals).

Ca urmare, toate substantele chimice folosite in activitatile Grupului, de la materia prima pana la benzina si motorina sunt inregistrate si autorizate.

Directiva REACH  a inlocuit o intreaga serie de regulamente si norme directive referitoare la substantele existente si la notificarea de noi substante.  Elementele de baza ale REACH  sunt inregistrarea si autorizarea.

Dupa expirarea unor termene limita stabilite prin directiva REACH,  substantele - inclusiv cele petroliere, nu mai pot fi produse sau distribuite pe piata daca nu au fost inregistrate.

Conform directivei REACH, termenul pana la care trebuie finalizat acest proces de inscriere este 30 noiembrie 2010.


Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News
 
20/06/2008 - Acest articol a fost citit de 3156 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 65 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Hidroelectrica a privatizat 17 microhidrocentrale
Compania Emerson in Romania
Competitie roboti industriali
Investitii in productia de energie electrica
Centrala electrica Brazi
Stirile urmatoare
Lansarea Ghidului Electrice si Automatizari
Masa rotunda IRE pe 22 Iulie
Fonduri pentru proiectele energetice
Matsushita Electric Industrial
Expozitia IEAS 2008
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric