Senzori | Inspector - decizii pentru calitate


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Senzori | Inspector - decizii pentru calitate


Inspector reprezinta un senzor din seria 2D vision, compact, user friendly si precis cu sursa integrata de lumina, unitate de procesare a imaginilor precum si interfata Ethernet.

senzori

Aurocon COMPEC va ofera prin Inspector un senzor destinat verificarii unor produse sau a unor portiuni din acestea, din orice pozitie sau orientare, acesta putand determina in timp real conformitatea produsului inspectat si asigurand astfel calitatea productiei.

 

 

Eficient precum o camera video si usor de utilizat precum un senzor fotoelectric standard, acestea sunt caracteristicile ce se combina in senzorul Inspector. Senzorul este prevazut cu carcasa robusta cu clasa de protectie IP67 si este disponibil in doua variante in functie de sursa de lumina utilizata: tip inel si tip cupola. Varianta tip cupola ofera avantaje in cazul aplicatiilor in care sunt prezente obiecte cu suprafete lucioase, cu indice ridicat de reflexie. Cu celelalte tipuri de senzori vision disponibili pe piata, performantele Inspector pot fi egalate doar cu conditia folosirii unor solutii de iluminare externe ce ridica costul instalatiilor.

Senzorul Inspector ofera diferite posibilitati de configurare – de la functia de invatare (teach-in) doar cu ajutorul unui semnal de trigger extern, pana la configurari mai complexe via PC, ce ofera functii de invatare configurabile rapid, in doar cativa pasi. Parametrii expert disponibili ofera posibilitatea configurarii unor inspectii mai complexe.

 

 

 

 

Inspectarea produselor cu senzorul Inspector de la SICK nu necesita ca obiectele sa fie permanent in aceeasi pozitie sau orientare cand se afla in zona de inspectie a senzorului. Indiferent de pozitie sau orientare, algoritmii folositi de software evalueaza conturul zonei de inspectat, sau numara rapid pixelii din zona conturului, intr-un interval de timp de ordinul milisecundelor. Un alt avantaj al senzorului Inspector este acela ca nu este neaparat nevoie de un semnal extern de declansare (trigger), obiectul fiind evaluat imediat cum ajunge in raza de detectie a senzorului.

Interfatarea  Inspector cu elemente de actionare sau comutatoare pentru invatarea diferitelor portiuni ale obiectelor inspectate ofera flexibilitate ridicata. Inspector poate fi interfatat cu un PC cu Ethernet pentru configurare via SOPAS (software SICK pentru configurare), ii poate fi atasata o sursa externa de iluminare, iar, prin intermediul unui terminal se ofera acces la cele 3 semnale de iesire (nici un obiect detectat, obiect detectat dar respins, obiect detectat si admis), la semnalul de selectare externa a obiectelor, la un encoder sau un senzor fotoelectric ca trigger extern.

Aplicatii

 

 

Inspectarea marginilor celulelor solare

Fabricarea celulelor solare se desfasoara prin intermediul unor procese si operatii complexe. Acestea sunt formate din straturi diferite tratate termic si foarte subtiri, grosimea totala a unei celule fiind de doar 200 mm, riscul de defectare pe durata transportului si manipularii fiind foarte ridicat. Inspector este folosit pentru detectia preliminara si respingerea de pe linia de fabricatie a celulelor cu defecte. Inspectarea marginilor celulelor nu implica alinierea exacta a celulelor cu senzorul. Indiferent de pozitie si orientare, algoritmii software ai senzorului evalueaza toate marginile celulei inspectate in cateva milisecunde, cu precizie maxima. Daca este detectat un defect la o celula, aceasta este indepartata, garantandu-se astfel ca doar celulele solare conforme trec prin intregul lant de fabricatie.

 

 

Inspectarea logo-ului si verificarea tiparirii corecte a datei de fabricatie

 

 

In acest caz senzorul Inspector este folosit pentru inspectarea etichetelor. Este capabil sa execute inspectii multiple simultan: identifica corectitudinea tiparirii logo-ului in acelasi timp cu verificarea tiparirii corecte a datei de fabricatie pe cutia de crema. Cu ajutorul algoritmilor sofisticati de cautare, Inspector identifica detaliile de interes in orice pozitie a cutiei, la viteze mari ale procesului de fabricatie. Un alt avantaj este acela oferit de catre interfata Ethernet care conduce la un control deplin al procesului de productie prin monitorizarea in retea.

Sursa: www.compec.ro

 

 

 
16/03/2009 - Acest articol a fost citit de 6915 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 254 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Aurocon Compec"
Stirile anterioare
Reducerea consumului energetic in modul de...
Gama extinsa | Extended Range | Compec
Production packaging de la Compec si RS
Sisteme laser de masurare a volumului | Seria VMS
Aparat foto digital OLYMPUS FE-20
Stirile urmatoare
Senzori SICK pentru masurarea distantei
EL-USB-2 Data logger de temperatura, umiditate...
Servicii sisteme de securitate industriala
NOUL CILINDRU COMPACT NSK
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric