Un roman poate face gadgeturile de 10 ori mai eficiente electric


ghidelectric.ro
Marti, 26 Octombrie 2021
Ne gasiti si pe:            

Un roman poate face gadgeturile de 10 ori mai eficiente electric


Profesorul Adrian Ionescu lucreaza la o tehnologie de constructie a tranzistorilor care ar putea sa creasca de 10 ori eficienta echipamentelor electronice atunci cand functioneaza si sa reduca extrem de mult consumul atunci cand sunt in stand-by.

tranzistor

Ea se numeste Steeper si face aluzie la graficul de comportament al tranzistorilor atunci trec dintr-o stare intr-alta. Proiectul este coordonat de Scoala Politehnica Federala din Lausanne, Elvetia. Se estimeaza ca aproximativ 10% din energia electrica folosita in casele si birourile din Europa este consumata de aparate in modul stand-by. Va puteti imagina usor zeci de monitoare lasate in stand-by de angajati atunci cand pleaca de la serviciu. Fiecare poate consuma doar 1-2 W in acea stare, dar cand sunt zeci sau sute, consumul devine foarte mare, scrie Go4it.

Ideea care sta la baza tehnologiei Steeper nu este noua, ea fiind cunoscuta de zeci de ani. Implementarea ei este insa problematica, iar profesorul Adrian Ionescu sustine ca acum se vor folosi elemente de nanotehnologie pentru a elimina aproape complet consumul de curent atunci cand aparatele sunt oprit. Implementarea tehnologiei nu s-ar realiza doar la nivelul dispozitivelor folosite acasa si la birou, ci si in centre de date sau ferme de servere care ajung sa consume foarte multa energie electrica. Cercetarile sunt in desfasurare, iar primele prototipuri de tranzistoare bazate pe tehnologia Steeper sunt asteptate in 2015. Suntem mandri sa stim ca un cercetator roman este implicat intr-un proiect de asemenea anvergura.

Sursa: Go4it

Comenteaza aici

 
08/11/2010 - Acest articol a fost citit de 2462 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 55 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Dispozitive protectie electrica"
Stirile anterioare
Paratraznet nou la Proelectric
Stirile urmatoare
Materiale polimerice performante pentru...
Investitii de 450 milioane euro in sapte...
Metoda eficienta de economisire a energiei
TYCO: Imbunatatire cu 9% a vanzarilor in...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| Carolina Design| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric