Metoda eficienta de economisire a energiei


ghidelectric.ro
Sambata, 14 Decembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Metoda eficienta de economisire a energiei


Pana la 80-93% din energia electrica folosita de un compresor de aer industrial este transformata in caldura si pierduta prin radiere in procesul de comprimare.

energy_box

Una dintre principalele ocazii de economisire a energiei este refolosirea caldurii reziduale produse de compresor, scrie Casamea.
 
O unitate de recuperare a energiei proiectata adecvat poate recupera intre 50 si 90% din aceasta energie termica disponibila (ca si caldura reziduala), punand-o la lucru prin incalzirea aerului sau apei (pana la 90A°C). Aerul comprimat este utilizat extensiv in numeroase domenii industriale. Daca o companie obtine aer comprimat cu caldura libera in cadrul procesului, se economisesc multi bani, consumul de energie se reduce considerabil, iar emisiile asociate cu producerea acelei calduri sunt eliminate. Aceasta e o situatia win-win pentru client.

Piata tinta: aplicatii cu ore numeroase de functionare!
 
O segmentare corecta a pietei este esentiala pentru procesul de vanzare. Energy Box va oferi economii substantiale de energie atunci cand este folosit in aplicatiile cu ore numeroase de functionare. Schimbati abordarea traditionala de economie de energie de la aplicatii intermitente sau stationare (dusuri si incalzire centrala) la sarcini continue (apa de proces) pentru a obtine niveluri mai mari de economie de energie si o recuperare mai rapida a investitiei, scrie Casamea.
 
De unde provine economia?
 
Principalele economii directe provin dintr-o reducerea a cantitatii combustibilului extern folosit in procesul aplicatiei. De asemenea, se pot obtine economii suplimentare prin reducerea costurilor de mentenanta a echipamentelor de combustibil aferente (ventilatoare, arzatoare, conducte, cuptoare etc.) sau din imbunatatirea randamentului global la alte echipamente de aer comprimat (compresoare, uscatoare cu regenerare etc.). Economia posibila depinde de ciclul de incarcare al compresorului, de mecanismul de racire si de destinatia caldurii recuperate.
 
Care pot fi destinatiile tipice pentru caldura recuperata?
 
Caldura recuperata se poate folosi pentru pre-incalzirea apei sau pentru incalzirea aerului, oferind o gama vasta de aplicatii care se pot grupa dupa ciclul de sarcina sau utilizare.
 
Caldura recuperata se poate folosi pentru utilizari de baza stationare sau intermitente (in mod normal, 2000-3000 h/an) cum ar fi: incalzirea suplimentara a spatiilor, incalzire generala, apa calda pentru dusuri, toalete, spalatorii etc. Sau se poate folosi direct in proces intr-o sarcina continua (in mod normal, 6000-8000 h/an), cum ar fi: uscare industriala, pre-incalzirea aerului aspirat pentru arzatoarele cu ulei, incalzirea centralizata a apei, incalzirea aerului de lucru, pre-incalzirea apei pentru sistemele de centrale, procese de curatare industriala, operatiuni de placare, pompe de caldura, spalatorii sau orice alte aplicatii unde este necesara apa calda. In mod normal, caldura recuperabila dintr-un sistem de aer comprimat nu este suficient de calda pentru a produce abur in mod direct.

Sursa: Casamea

 
22/09/2011 - Acest articol a fost citit de 2819 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 33 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Dispozitive protectie electrica"
Stirile anterioare
Investitii de 450 milioane euro in sapte...
Materiale polimerice performante pentru...
Un roman poate face gadgeturile de 10 ori mai...
Paratraznet nou la Proelectric
Stirile urmatoare
TYCO: Imbunatatire cu 9% a vanzarilor in...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric