Luca DAgnese noul country manager Enel Romania


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Luca DAgnese noul country manager Enel Romania


Grupul energetic italian Enel, devenit prin intermediul proceselor de privatizare cel mai mare jucator din domeniul distributiei de energie electrica, are de la inceputul acestui an un nou country manager in persoana lui Luca D'Agnese.

enel

Acesta il inlocuieste din functie pe Claudio Zito, care a fost numit la conducerea operatiunilor Enel in mai 2009.

"Adunarea Generala a Actionarilor Enel Romania a aprobat in data de 9 martie numirea lui Luca D'Agnese in functia de country manager si presedinte al Enel Romania. El va prelua aceleasi functii si responsabilitati detinute anterior de domnul Claudio Zito care, conform planificarii, si-a incheiat mandatul", au declarat reprezentantii Enel Romania, potrivit Ziarul Financiar.

D'Agnese are 46 de ani si inainte de a veni in Romania a lucrat in mai multe companii active in domeniul energetic atat pe partea de producere a electricitatii din surse regenerabile, cat si in ceea ce priveste transportul de energie electrica.

Enel a intrat pe piata locala in 2005 cand a cumparat la pachet doua filiale ale Electrica, respectiv Electrica Banat si Electrica Dobrogea. Pasul major in ceea ce priveste dezvoltarea operatiunilor pe plan local a insemnat insa preluarea Electrica Muntenia Sud, cea mai valoroasa companie de distributie si furnizare a energiei electrice care alimenteaza Capitala. Dincolo de aceste achizitii, Enel s-a implicat in mai multe proiecte de producere a energiei electrice. Pana in prezent, italienii au finalizat doua parcuri eoliene in Dobrogea cu o capacitate cumulata de 64 MW, ceea ce ar putea reprezenta investitii de peste 100 de milioane de euro, tinand cont de faptul ca pretul pentru un MW instalat variaza intre 1,5 si 1,8 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Tot pe partea de productie a energiei electrice, Enel a ramas implicat in construirea reactoarelor 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda, un proiect cu o valoare de circa 4 miliarde de euro. In acest proiect, Enel mai lucreaza cu ArcelorMittal Romania si cu statul roman reprezentat prin Nuclear­electrica, dupa ce CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) si GDF SUEZ (grup franco-belgian) au decis sa se retraga.

"In Romania, Enel s-a angajat sa devina un jucator integrat pe piata energiei si este implicat in mai multe proiecte de generare, in domeniul energiei nucleare si al energiei eoliene", au mai precizat reprezentantii Enel.

Potrivit celor mai recente informatii disponibile, Enel a inregistrat in Romania venituri de 850 de milioane de euro la finalul anului 2009, in crestere cu 20% fata de exercitiul financiar anterior.

Sursa: Ziarul Financiar

Comenteaza aici

 
11/03/2011 - Acest articol a fost citit de 3565 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 32 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Electromagnetica va putea distribui divindente...
ENREG ENERGIA REGENERABILA- Targ si conferinte...
ICPE-CA: Bioreactor pe baza de biomasa
Va asteptam la ENREG ENERGIA REGENERABILA«
Comisia Auditorilor Energetici in favoarea...
Stirile urmatoare
GE cumpara o companie franceza de echipamente...
Targul de Automatizari & Instrumentatie si...
Romania participa la Hannover Messe cu 15...
ICPE-CA a fost premiat la Salonul International...
ABB prezinta relee si sisteme de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric