Electromagnetica va putea distribui divindente in valoare de 3 mil lei


ghidelectric.ro
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Electromagnetica va putea distribui divindente in valoare de 3 mil lei


Producatorul de echipamente electrice si energie Electromagnetica Bucuresti (ELMA), una dintre cele mai profitabile companii de pe piata RASDAQ, ar putea distribui in acest an dividende in valoare de 3 mil. lei din profitul net

Producatorul de echipamente electrice si energie Electromagnetica Bucuresti (ELMA), una dintre cele mai profitabile companii de pe piata RASDAQ, ar putea distribui in acest an dividende in valoare de 3 mil. lei din profitul net realizat anul trecut, potrivit unei propuneri a Consiliului de Admiistratie care va fi discutata de actionari pe 14 aprilie, in cadrul AGA, scrie Ziarul Financiar.

Compania, care si-a majorat semnificativ afacerile in ultimii ani, dupa ce a intrat pe activitatea de trading cu energie electrica, a obtinut anul trecut un profit net de 26,27 mil. lei (6,16 mil. euro), in scadere cu 7,7% fata de profitul net record obtinut in 2009. Electromagnetica nu si-a publicat si cifra de afaceri, insa probabil ca aceasta a depasit 100 de milioane de euro.

Dupa primele noua luni din 2010, compania a raportat afaceri de 358 mil. lei (84 mil. euro), in crestere cu 15,8% fata de perioada similara a lui 2009.

Conducerea companiei le propune actionarilor ca o mare parte a profitului (21,7 mil. lei) sa fie alocata pentru surse proprii de finantare, in timp ce 3 mil. lei ar urma sa fie distribuite actionarilor sub forma de dividende.

Acestea ar fi primele dividende pe care Electromagnetica le ofera actionarilor din 2004 pana in prezent. Valoarea dividendului brut este de 0,0044376 lei/actiune, randamentul dividendului fiind de 1,2% din ultimul pret al actiunilor ELMA pe Bursa, de 0,37 lei, informeaza Ziarul Financiar.

Cel mai mare actionar al Electromagnetica este Asociatia Salariatilor (PAS), cu 31,2% din capital, care ar urma sa primeasca dividende de aproape un mil. lei, in timp ce SIF Oltenia (SIF5), care si-a majorat participatia la peste 15%, va incasa aproape 500.000 de lei.

Anul trecut, Electromagnetica si-a dublat capitalul social prin incorporarea rezervelor constituite din profiturile anilor precedenti si distribuirea de actiuni gratuite. In noiembrie 2010, actionarii companiei au aprobat si transferul actiunilor pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti.

In prezent, actiunile Electromagnetica se tranzactioneaza pe piata RASDAQ, unde au inregistrat anul trecut o crestere de peste 70%, iar de la inceputul acestui an au mai castigat 7,2%. Compania are o capitalizare de 250 mil. lei (aproape 60 mil. euro).

Sursa: Ziarul Financiar

Comenteaza aici

 
10/03/2011 - Acest articol a fost citit de 2329 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
ENREG ENERGIA REGENERABILA- Targ si conferinte...
ICPE-CA: Bioreactor pe baza de biomasa
Va asteptam la ENREG ENERGIA REGENERABILA«
Comisia Auditorilor Energetici in favoarea...
Seminar de instruire pentru reprezentantii...
Stirile urmatoare
Luca DAgnese noul country manager Enel Romania
GE cumpara o companie franceza de echipamente...
Targul de Automatizari & Instrumentatie si...
Romania participa la Hannover Messe cu 15...
ICPE-CA a fost premiat la Salonul International...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric