Hidroelectrica a inaugurat Hidrocentrala Lotru-Ciunget


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Hidroelectrica a inaugurat Hidrocentrala Lotru-Ciunget


Producatorul de electricitate de stat Hidroelectrica a inaugurat vineri finalizarea lucrarilor de retehnologizare ale Hidrocentralei Lotru-Ciunget (jud. Valcea), cea mai complexa amenajare hidroenergetica din Romania, investitie de 88 mil. euro.

Hidroelectrica

In luna ianuarie 2007, Hidroelectrica a incheiat un contract pentru retehnologizarea echipamentelor ale centralei Lotru cu consortiul Voith-Siemens-Austria (in prezent Voith Hidro), scrie Bloombiz.

Contractul a fost finantat prin Banca Mondiala, printr-un credit care a acoperit aproximativ 75% din valoarea lucrarilor, diferenta fiind suportata de Hidroelectrica din surse proprii.

Contractul de retehnologizare a intrat in vigoare in aprilie 2007.

Principalele lucrari cuprinse in proiectul de retehnologizare au presupus retehnologizarea hidroagregatelor 1,2 si 3, inlocuirea sistemului de ventialtie si climatizare din centrala subterana, inlocuirea instalatiilor electrice, reabilitarea vanelor sferice si a vanelor fluture, precum si instalarea unui nou sistem de protectii, comanda, control si monitorizare.

In urma acestei investitii, echipamente din hidrocentrala Lotru-Ciunget au obtinut un nou ciclu de viata de cel putin 30 de ani, randamentul celor trei grupuri a crescut si a fost redus impactul asupra mediului.

In prezent, centrala Lotru-Ciunget a revenit cu intreaga sa capacitate instalata de 510 MW in Sistemul Energetic National, scrie Bloombiz.

Amenajarea hidroenergetica are o larga raspandire teritoriala si valorifica debitele bazinului hidrografic al raului Lotru, cat si debitele captate din bazinele invecinate: Lotrioara, Raul Vadului, Jietul, Galbenul si ale afluentilor Oltului inferior intre Oltet si Horezu.

Centrala hidroelectrica Lutru-Ciunget a fost pusa in functiune in anul 1972 si este echipata cu trei hidroagregate de cate 170 MW fiecare.

Hidroelectrica este cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie electrica din Romania.

Compania a acoperit anul trecut aproape 30% din productia de energie electrica a tarii si foloseste ca sursa regenerabila de energie apa.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si are peste 5.000 angajati.

Sursa: Bloombiz

Comenteaza aici

 
02/03/2011 - Acest articol a fost citit de 3669 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 63 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
ABB a castigat comenzi in valoare de 24...
Hidroelectrica va anula contractul de...
ABB a finalizat proiectul de modernizare a...
Consumatorii vor fi informati in privinta...
Mihai David: Singurul lucru care ne-a mai ramas...
Stirile urmatoare
Ambasadorul SUA: Romania trebuie sa...
Electromagnetica, companie romaneasca...
CEZ va investi 30 mil. euro pentru reabilitarea...
Electrica va produce energie verde incepand cu...
General Electric, rezultate financiare foarte...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric