ABB a finalizat proiectul de modernizare a statiei 220/110/20 kV Gheorgheni


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

ABB a finalizat proiectul de modernizare a statiei 220/110/20 kV Gheorgheni


Solutiile ABB de ultima generatie utilizate asigura eficienta energetica, siguranta in exploatare si continuitate in alimentarea cu energie electric a consumatorilor.

abb

Bucuresti, Nov. 26, 2010 – ABB in Romania a finalizat in luna octombrie lucrarile de modernizare pentru statia de transport si distributie a energiei electrice 220/110/20 kV Gheorgheni, al carei beneficiar este Transelectrica SA – Sucursala de Transport Sibiu.

Statia Gheorgheni reprezinta unica statie de injectie din cadrul retelei de transport a Transelectrica SA in reteaua de 110kV in judetul Harghita, ea alimentand intregul judet  in conditii normale de exploatare. In noua sa formula modernizata, statia 220/110/20 kV Gheorgheni are capacitatea de a alimenta pana la trei judete limitrofe, in eventualitatea indisponibilitatii unor echipamente din statiile invecinate.

ABB in Romania a fost antreprenorul general al proiectului, purtand responsabilitatea pentru intreaga derulare a lucrarilor: proiectare, furnizarea sau modernizarea  echipamentelor si sistemelor de protectie si control, lucrarile de constructii-montaj si punerea in functiune a statiei.

“Tehnologia de ultima ora, cat si conceptul inovator aplicat  la modernizarea statiei 220/110/20 kV Gheorgheni, ilustreaza preocuparea ABB de a oferi clientilor sai solutii eficiente din punct de vedere  energetic, in vederea alimentarii consumatorilor cu energie de calitate, in conditii de maxima siguranta”. – a spus Peter Simon, Country Manager pentru ABB in Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Proiectul de modernizare,  care a fost realizat cu tehnologie ABB de ultima generatie, a vizat inlocuirea echipamentelor primare din statiile de 20 kV, 110 kV si respectiv 220 kV; modernizarea sistemelor de protectii numerice cu realizarea unei instalatii ABB pentru protectia barelor de 110kV; realizarea in statia de 220 kV a unei noi instalatii de teleprotectie de tip ABB, pe axul 220 kV Fantanele-Gheorgheni-Stejaru si modernizarea sistemului SCADA pentru comanda si controlul statiei, care permite tele-conducerea si functionarea acesteia  fara personal permanent de exploatare.

Caracteristicile statiilor realizate de ABB sunt inalta fiabilitate a sistemelor, usurinta in exploatare, costuri reduse de mentenanta precum si beneficii asupra protectiei mediului inconjurator. Astfel, atat echipamentele primare utilizate cat si sistemele complexe de protectie si automatizare ABB utilizate confera statiei Gheorgheni o maxima siguranta si continuitate in alimentarea consumatorilor cu energie electrica de calitate, avand in acelasi timp pierderi tehnologice extrem de reduse.

Subcontractorii cu care ABB a colaborat la acest proiect au fost companiile Tractebel Engineering SA, ELM Electromontaj Cluj SA, DACOM Impex  SRL, Elster Rometrics, SMART SA - Sucursala Sibiu.

ABB este lider in tehnologiile energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor si industriei sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul ABB opereaza in aproximativ 100 de tari, avand peste 117.000 angajati.


Comenteaza aici

 
26/11/2010 - Acest articol a fost citit de 3992 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 133 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Consumatorii vor fi informati in privinta...
Mihai David: Singurul lucru care ne-a mai ramas...
A doua centrala nucleara din Romania nu va mai...
Hidroelectrica, productie de energie record...
Romania pierde 1 miliard de euro anual din...
Stirile urmatoare
Hidroelectrica va anula contractul de...
ABB a castigat comenzi in valoare de 24...
Hidroelectrica a inaugurat Hidrocentrala...
Ambasadorul SUA: Romania trebuie sa...
Electromagnetica, companie romaneasca...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric