Consumatorii vor fi informati in privinta surselor din care este produsa electricitatea


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Consumatorii vor fi informati in privinta surselor din care este produsa electricitatea


Consumatorii de energie vor fi informati cu privire la sursele din care este produsa electricitatea pe care o primesc de la furnizori, masura fiind inclusa intr-un proiect hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei, citat de Mediafax.

electricitate

Hotararea de guvern, aflata in dezbatere publica, vizeaza aprobarea unui regulament de emitere si urmarire a garantiilor de origine pentru energia produsa din surse regenerabile, scrie Green-Report.

”Proiectul de act normativ are un impact social pozitiv, deoarece consumatorii sunt informati cu privire la mixul de combustibil din care a fost produsa energia electrica achizitionata de furnizorul cu care a incheiat contract de furnizare. Este posibil ca un consumator sa aleaga un furnizor si pe criteriul mixului de combustibil utilizat la producerea energiei, avand in vedere posibilitatea exceptarii de la plata accizei pentru energia produsa din surse regenerabile”, se arata in nota de fundamentare a hotararii de guvern.

Garantiile de origine, care vor fi acordate de (Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Energetica) ANRE, au rolul de a informa consumatorul final de energie in privinta surselor din care este produsa electricitatea pe care o consuma, precum si pentru a fi exceptat de la plata accizei pentru energia produsa din surse regenerabile, scrie Green-Report.

De asemenea, aceste garantii de origine vor contine informatii sursa din care a fost produsa energia electrica, data si locul producerii sau puterea instalata a unitatii.

Sursa: Green-Report

Comenteaza aici

 
22/11/2010 - Acest articol a fost citit de 2930 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 54 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Mihai David: Singurul lucru care ne-a mai ramas...
A doua centrala nucleara din Romania nu va mai...
Hidroelectrica, productie de energie record...
Romania pierde 1 miliard de euro anual din...
ABB ajuta la imbunatatirea energiei eoliene in...
Stirile urmatoare
ABB a finalizat proiectul de modernizare a...
Hidroelectrica va anula contractul de...
ABB a castigat comenzi in valoare de 24...
Hidroelectrica a inaugurat Hidrocentrala...
Ambasadorul SUA: Romania trebuie sa...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric