ABB ajuta la imbunatatirea energiei eoliene in mediul urban


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

ABB ajuta la imbunatatirea energiei eoliene in mediul urban


ABB a ajutat o comanie europeana de energie regenerabila sa dezvolte o turbina eoliana pentru mediul urban, care ajuta orasele sa fie mai durabile si mai eficiente energetic.

turbine eoliene QR5 Proiectate si fabricate de catre quietrevolution in Marea Britanie, turbinele QR5 au castigat deja 8 premii si nominalizari, si au atras atentia presei lumii.

”Tehnologia Direct Torque Control a ABB este cruciala in functionarea tubinei eoliene. Aceasta ne permite sa controlam viteza rotorului pentru o mai buna performanta, indiferent de viteza cu care bate vantul” a spus Richard Cochrane dezvoltatorul quietrevolutions.

QR5 este o turbina eoliana ca un ax vertical conceputa special pentru a valorifica puterea vantului in medii din apropiarea oamenilor si cladirilor, unde schimbarile vitezei si directiei vantului sunt rapide si imprevizibile.

Design-ul este extrem de compact si spre deosebire de turbinele eoliene conventionale acestea pot fi montate pe acoperisuri sau intr-un spatiu deschis intre cladiri.

Sunt silentioase si nu vibreaza. Deasemenea sunt construite din piese mici in miscare care necesita putina intretinere.

O instalatie tipica poate produce pana la 7.500 kilowati/ora de energie electrica pe an, care sunt suficienti pentru a satisface nevoia de energie electrica a unui birou mic alcatuit din 10 persoane.

Pana in prezent 100 de turbine QR5 au fost vandute comerciantilor, dezvoltatorilor imobiliari, autoritatilor publice, scoli si universitatii din Marea britanie si Europa.

ABB a efectuat teste extinse in Marea Britanie si Finlanda, care au ajutat la asigurarea cerintelor consumatorilor dar si a legislatiei guvernamentale, si a propus un generator magnet in apropiere permanent. Deasemenea s-au asigurat printr-o unitate ca turbina produce in orice moment valoarea maxima de energie indiferent de schimbarile bruste ale vantului.

Unul dintre avantajele quietrevolutions este ca aceasta unitate vine intr-un pachet complet, testat, gata de instalare si cu tot ce este este necesar pentru aplicatie, software si hardware.

”Un alt lucru util este protocolul simplu de comunicare, care este un sistem eficient de control, si un raport de privind performanta sistemului print intermediul interfetei noastre web ”a mai spus Cochrane.

ABB este furnizor mondial de echipamente energetice si automatizari si solutii pentru industria energiei eoliene.

Sursa: ABB.com.ro

Comenteaza aici
 
04/08/2010 - Acest articol a fost citit de 5505 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 240 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Microcentrale electrice inovative
Compania elvetiana Repower a cumparat 80% din...
Grupul InterAgro investeste in cinci centrale...
Tranzactie cu energie electrica de peste 1 mil....
Compatibilitatea functionala a echipamentelor...
Stirile urmatoare
Romania pierde 1 miliard de euro anual din...
Hidroelectrica, productie de energie record...
A doua centrala nucleara din Romania nu va mai...
Mihai David: Singurul lucru care ne-a mai ramas...
Consumatorii vor fi informati in privinta...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric