Compania elvetiana Repower a cumparat 80% din actiunile Elcomex


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Compania elvetiana Repower a cumparat 80% din actiunile Elcomex


Compania elvetiana Repower a cumparat de la omul de afaceri Ion Grecu 80% din actiunile companiei romanesti de distributie de energie electrica Elcomex EN, care a inregistrat venituri de 70 de milioane de euro in 2009.

echipamente electrice

Tranzactia, care se se va incheia in iulie, trebuie sa primeasca aprobarea autoritatilor din domeniul concurentei si sa indeplineasca mai multe conditii stabilite intre parti. Prin acordul de achizitie, Repower va prelua ulterior si restul de 20% din actiunile Elcomex EN, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax. Elcomex EN este controlata in intregime de omul de afaceri Ion Grecu, potrivit datelor de la Registrul Comertului, scrie Adevarul.

Prin preluarea Elcomex EN, Repower va aproviziona cu energie clienti finali de pe segmentul IMM-urilor din Romania, cu un consum individual de 0,5-20 de GWh anual. Valoarea tranzactiei nu a fost mentionata in comunicat.

Cei 26 de angajati ai Elcomex vor fi preluati de Repower dupa finalizarea tranzactiei .Anul trecut Elcomex EN a vandut aproximativ 1 TWh de energie, reprezentand 6% din piata electricitatii din Romania, informeaza Adevarul.

Romania are potentialul de a deveni un centru de distributie al energiei in regiune, similar Elvetiei, considera Repower. In plus, compania se bazeaza si pe cresterea consumului de energie pe piata romaneasca odata cu dezvoltarea economica a tarii.

Compania elvetiana are deja o baza in Romania, iar din 2007 a realizat tranzactii cu energie pe piata locala prin intermediul biroului din Praga.

Repower, fosta Ratia Energie, are ca principali actionari canton elvetian Graubünden, cu o participatie de 46%, respectiv companiile Alpiq Holding si EGL AG, cu 24,6% si 21,4%. Ratia Energie s-a numarat, la fel ca Elcomex, printre cele 37 de companii care au achizitionat in octombrie 2007 caietul de sarcini pentru constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, potrivit Adevarul.

Compania a avut in 2009 venituri operationale de aproape doua miliarde de franci elvetieni (1,45 miliarde de euro), in stagnare fata de anul anterior, in timp ce profitul a crescut cu 18%, la 111 milioane de franci (80,7 milioane de euro).

Elcomex EN a fost infiintata in 1996, cu obiect de activitate in constructii montaj industrial si instalatii electroenergetice. In noiembrie 2004, compnia a obtinut licenta de energie electrica de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, iar principalul domeniu de activitate a devenit furnizarea de energie electrica. Elcomex EN face parte din grupul de firme Elcomex, infiintat in 1990, scrie Adevarul.

In 2008, Elcomex a inregistrat o cifra de afaceri de 276,46 de milioane de lei (75 de milioane de euro) si a obtinut un profit net de 17,26 milioane de lei (4,7 milioane de euro), potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.


Sursa: Adevarul

 
24/06/2010 - Acest articol a fost citit de 2860 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 55 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Grupul InterAgro investeste in cinci centrale...
Tranzactie cu energie electrica de peste 1 mil....
Compatibilitatea functionala a echipamentelor...
Enel face investitii pentru imbunatatirea...
ANRE, bastionul risipei
Stirile urmatoare
Microcentrale electrice inovative
ABB ajuta la imbunatatirea energiei eoliene in...
Romania pierde 1 miliard de euro anual din...
Hidroelectrica, productie de energie record...
A doua centrala nucleara din Romania nu va mai...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric