Puneti-va centrala si panouri solare pe banii statului


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Puneti-va centrala si panouri solare pe banii statului


Programul Casa Verde incepe la 1 iulie, cand proprietarii de case isi pot deschide dosarul in baza caruia, dupa finalizarea lucrarii, pot beneficia de subventiile de la stat pentru completarea sistemelor de incalzire traditionale cu unele ecologice.

panou solar

"Vinerea trecuta a fost publicat in Monitorul Oficial ghidul pentru programul «Casa Verde». Programul va fi operational de la 1 iulie, asa cum am anuntat, si singura modificare a fost cresterea subventiei pentru centralele cu pelete si rumegus de la 3.000 de lei, cat intentionam sa dam la inceput, la 6.000 de lei. Pentru panouri solare subventia ramane de 6.000 de lei, iar pentru pompele de caldura, de 8.000 de lei, asa cum era planificat", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, scrie Romania Libera.

El a explicat ca subventia pentru centralele cu pelete sau rumegus a fost majorata in urma unei analize care a relevat ca asemenea instalatii costa "cam la fel" ca sistemele de panouri solare.

Astfel, conform declaratiei ministrului, cei care vor sa beneficieze de subventiile pentru aceste investitii pot merge sa-si depuna dosarele la agentiile pentru protectia mediului. Banii vor fi virati de autoritati din contul Administratiei Fondului pentru Mediu numai dupa ce beneficiarul va depune factura pentru lucrarea care i-a fost executata, informeaza Romania Libera.

"Avem destule institutii care pot face controale, asa ca vreau ca nimeni sa nu creada ca pot exista intelegeri intre proprietari si firme pentru a lua acesti bani de la stat. Nu va tine o asemenea figura", a avertizat ministrul Mediului.

Borbely anunta, luna trecuta, ca programul "Casa Verde" va incepe de la 1 iulie, fiind disponibile pentru inceput fonduri in valoare de 110 milioane de lei.

"In momentul in care se vor inscrie beneficiari pana la concurenta sumei disponibile vom opri inscrierile, vom astepta sa se finalizeze lucrarile incepute de beneficiari, vom face platile si apoi vom analiza rezultatele. Daca este cazul, va exista si o etapa a doua", a mai spus, luni, Borbely.

Borbely anunta ca oricare cetatean va putea, "printr-o procedura foarte simpla", sa beneficieze de program, prin agentiile de protectie a mediului, fiind nevoie doar de copia de pe cartea de identitate si de pe actul de proprietate, precum si dovada ca nu are datorii la stat, dar si dovada existentei unui cont in care sa i se livreze banii, scrie Romania Libera.

"Poate intra oricine in acest program. Avem deocamdata 110 milioane de lei. Nu avem companii sau firme favorizate sau liste de firme, cetateanul vine, incheie cu orice firma aceasta investitie, si dupa ce termina, pe baza notei de receptie si a facturii, noi viram banii in contul cetateanului. Deci e o procedura foarte simpla", a spus Borbely.

Sursa: Romania Libera

 
22/06/2010 - Acest articol a fost citit de 2420 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 29 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Energy Series - Focus pe energie regenerabila
Panourile solare un risc?
Centralele termoelectrice din Romania sunt...
SOLAR Business Opportunity, joi la Romexpo
Energie solara din belsug pentru spanioli
Stirile urmatoare
Priza la vant
2010, an decisiv pentru piata de energii...
Energobit urca Romania in topul UE al...
Legea 220/2008 privind promovarea energiei...
Lectie de ecologie: De ce trebuie sa reciclam...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric