Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor mai plati impozit


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor mai plati impozit


Timisorenii care vor folosi energia solara pentru a-si incalzi casele dar si pentru a beneficia de apa calda nu vor mai trebui, de anul acesta, sa plateasca impozit pe locuinte.

energie regenerabila

„Din acest an, contribuabilii persoane fizice beneficiaza de scutire in proportie de 100% de la plata impozitului pe cladire datorat pentru locuinta de domiciliu pentru 2010, in cazul in care monteaza si pun in functiune instalatii cu panouri solare pentru incalzirea apei calde menajere si/sau incalzirii locuintelor ori panouri fotovoltaice pentru producerea/stocarea energiei electrice”, a precizat dl viceprimar Adrian Orza, potrivit Agenda.

Acesta a subliniat ca se va solicita autorizatie de construire pentru imobilele care fac parte din categoria monument istoric/ansamblu/sit/zona de protectie. Nu se acorda aceasta facilitate beneficiarilor Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala sau alte sisteme, finantate de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Cei care solicita scutirea trebuie sa depuna la Serviciul Protectia Mediului din cadrul Directiei de Mediu a Primariei o serie de documente justificative. In Timisoara exista mai multe firme care comercializeaza sisteme de energii neconventionale, potrivit Agenda.

Informativ, costul unui sistem format din panou cu boiler atasat, care asigura apa calda pe tot parcursul anului pleaca de la 900 de euro. In cazul in care locatarii doresc sa produca si caldura cu astfel de sisteme, pretul creste.


Sursa: Agenda

 
23/04/2010 - Acest articol a fost citit de 2394 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Primele 70 de turbine eoliene de la Fantanele...
Record de energie eoliana in SUA in 2009
Deloitte: 2010, anul clarificarilor pe piata...
Investitie de 10 mil. euro intr-o centrala eoliana
General Electric investeste in energie eoliana
Stirile urmatoare
Producatorii de energie verde vor avea facturi...
Anul acesta am putea avea parte de un boom al...
Baterie uriasa pentru energie solara
Deseurile de echipamente electrice si...
Energie solara din belsug pentru spanioli
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric