Producatorii de energie verde vor avea facturi mai mici de plata


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Producatorii de energie verde vor avea facturi mai mici de plata


Romanii care vor produce energie electrica din surse regenerabile, cum este energia solara ori cea eoliana, ar putea fi ajutati sa-si stocheze surplusul obtinut in perioadele mai bune (spre exemplu in cursul zilei, cand este soare).

centrala solara

Pentru ca atunci cand productia proprie de energie va fi mai mica decat consumul (cum ar fi seara sau noaptea) sa-si poata folosi acest surplus. Practica este folosita de mai multa vreme in unele tari din Uniunea Europeana, unde furnizorii de electricitate chiar cumpara de la populatie excesul de energie verde, potrivit Graiulsalajului.

Aplicarea acestei practici la noi ar urma sa fie posibila printr-un amendament pe care Ministerul Economiei a anuntat ca il va face la proiectul de modificare a Legii nr.220/2008 (pentru promovarea de energie verde). De noua prevedere ar urma sa beneficieze acei consumatori care detin instalatii de producere de pana la 1 MW si folosesc peste 51 la suta din electricitatea produsa in scopuri proprii. Surplusul de energie ar urma sa fie preluat, fara plata si indiferent de intervalul orar, de catre furnizorii de electricitate, pentru a fi inapoiat la nevoie. Proiectul de modificare a Legii energiei "verzi" se afla acum in dezbaterea Parlamentului.

Modificarea legislativa se leaga si cu modificarea ghidului de finantare al Programului "Casa Verde", care va permite ca din acest an sa beneficieze si persoanele fizice de finantari neramburabile in vederea achizitionarii si montarii unui sistem bazat pe surse regenerabile de energie (solar, eolian sau geotermal). Potrivit reprezentantilor Minsterului Mediului, prima sesiune de finantare in noua forma ar trebui sa fie lansata chiar la sfarsitul acestei luni, Graiulsalajului.

Sursa: Graiulsalajului

 
27/04/2010 - Acest articol a fost citit de 2518 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor...
Primele 70 de turbine eoliene de la Fantanele...
Record de energie eoliana in SUA in 2009
Deloitte: 2010, anul clarificarilor pe piata...
Investitie de 10 mil. euro intr-o centrala eoliana
Stirile urmatoare
Anul acesta am putea avea parte de un boom al...
Baterie uriasa pentru energie solara
Deseurile de echipamente electrice si...
Energie solara din belsug pentru spanioli
SOLAR Business Opportunity, joi la Romexpo
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric