UE ofera companiilor romanesti bani pentru energie verde


ghidelectric.ro
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

UE ofera companiilor romanesti bani pentru energie verde


Persoanele juridice publice sau private din Romania pot obtine finantare in valoare totala de circa 56 de milioane de euro pentru proiecte in domeniul energiei inteligente, termenul limita de depunere a acestora fiind 24 iunie 2010.

energie

Companiile private sau publice sunt invitate sa prezinte propuneri de proiecte pentru a beneficia de finantare din bugetul Uniunii Europene in cadrul programului "Energie Inteligenta Europa II", informeaza Green-report.

Invitatia este lansata ca urmare a noului apel de finantare aferent anului 2010 lansat recent de Comisia Europeana, precizeaza DAE, adaugand ca programul dispune de o suma totala de aproximativ 56 de milioane de euro, iar conditiile de finantare prevad acordarea a pana la 75% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiecte. Data limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 24 iunie 2010, iar durata maxima a unui proiect este de maximum 3 ani.

Programul "Energie Inteligenta Europa" ofera finantare pentru proiecte ce vizeaza crearea si diseminarea de expertiza, competenta si metode; schimburi de experienta; dezvoltarea pietei; propuneri de politici energetice; sensibilizarea opiniei publice si furnizarea de informatii; educatie si formare, potrivit Green-report.

Acest program nu ofera finantare pentru proiecte concrete de cercetare si dezvoltare tehnologica in domeniul eficientei energetice si a energiilor regenerabile. Nu beneficiaza de finantare nici investitiile industriale sau proiectele demonstrative.

Pentru anul 2010 prioritatile si tipurile de actiuni avute in vedere sunt urmatoarele: SAVE – Eficienta energetica si utilizarea rationala a energiei, ALTENER – Resurse noi si regenerabile de energie, STEER – Energia in transport, care urmareste promovarea eficientei energetice si utilizarea de surse regenerabile in transport, si Initiative integrate, informeaza Green-report.

Proiectele care beneficiaza de un buget total mai mic de 500.000 de euro sau mai mare de 2,5 milioane de euro sunt considerate exceptii, in conditiile in care majoritatea se situeaza in jurul valorii de 1 milion de euro. Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie sa implice organizatii partenere din trei state eligibile diferite. De asemenea, ele trebuie sa aiba obiective clare, impact puternic si sa aduca valoare adaugata europeana.


Sursa: Green-report

 
30/03/2010 - Acest articol a fost citit de 2236 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 47 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Cat ne costa o casa 100% ecologica?
Romania investeste prea putin in energie verde
Romexpo va gazdui anul acesta ExpoRenewEnergy...
In Europa Centrala investitiile in energie...
Autoritatile aloca fonduri de 350 mil lei...
Stirile urmatoare
General Electric investeste in energie eoliana
Investitie de 10 mil. euro intr-o centrala eoliana
Deloitte: 2010, anul clarificarilor pe piata...
Record de energie eoliana in SUA in 2009
Primele 70 de turbine eoliene de la Fantanele...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric