Romania investeste prea putin in energie verde


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Romania investeste prea putin in energie verde


Tari precum SUA, Germania sau China investesc masiv in producerea de energie alternativa. Romania abia se misca desi are potential.

enegie eoliana

20% din bugetul pentru sectorul energetic national trebuie sa mearga spre energii regenerabile. In felul acesta, 10.000 de case verzi ar putea produce o treime din capacitatea unui reactor nuclear. Aceasta este concluzia reprezentantilor Asociatiei Patronale Surse Noi de Energie (SunE), prezenti astazi la Romexpo, la expozitia pentru tehnologii si echipamente de protectie a mediului, informeaza Ecomagazin.

Tintele asumate de Romania fata de UE in ceea ce priveste productia de energie regenerabila ar trebui sa reprezinte 24 de procente din totalul consumului national pana in 2020.

„O casa locuita de o familie medie isi poate acoperi consumul de energie la nivel anual, cu un cost de aproximativ 11.000 de euro“, a spus Manuela Draghicescu, director executiv la SunE, potrivit Ecomagazin.

Reprezentantii SunE au subliniat faptul ca Romania are un potential foarte mare la capitolul energie. Domeniul este insa neglijat la noi in tara. Sunt state insa care ca aceste resurse inepuizabile de energie trebuie exploatate. De exemplu, China, prin compania Firs Soral, are un acord de principiu pentru a construi o centrala solara in desertul Mongoliei, care ar reprezenta recordul mondial al momentului, scrie Ecomagazin.

In ceea ce priveste producerea de energie eoliana, SUA si Germania se afla pe primele locuri. Vine din urma China care si-a dublat efectiv capacitatea anul trecut. Anglia se axeaza pe producerea energiei de la vant prin instalarea de turbine pe mare.


Sursa: Ecomagazin

 
18/03/2010 - Acest articol a fost citit de 2521 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 53 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Romexpo va gazdui anul acesta ExpoRenewEnergy...
In Europa Centrala investitiile in energie...
Autoritatile aloca fonduri de 350 mil lei...
Sfaturi de la nemti despre energie verde
Clujenii vor fi alimentati exclusiv cu energie...
Stirile urmatoare
Cat ne costa o casa 100% ecologica?
UE ofera companiilor romanesti bani pentru...
General Electric investeste in energie eoliana
Investitie de 10 mil. euro intr-o centrala eoliana
Deloitte: 2010, anul clarificarilor pe piata...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric