Deloitte: 2010, anul clarificarilor pe piata locala de electricitate din regenerabile


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Deloitte: 2010, anul clarificarilor pe piata locala de electricitate din regenerabile


Anul 2010 este crucial pentru deciziile de investitii din energia regenerabila si nu se poate clarifica situatia din industrie daca nu este stabilita "o foaie de parcurs", a declarat Valeriu Binig, director pentru consiliere financiara pentru energie

enegie

Analistul considera ca in aceasta foaie de parcurs trebuie integrate motive ca modelarea sectorului de energie regenerabila, o strategie si o estimare concreta a potentialului, un sprijin necesar din partea statului si aplicarea unei legislatii secundare, cat si unei legislatii primare, potrivit Wall-street.

In luna iunie este termenul limita pentru care Romania trebuie sa depuna la Uniunea Europeana Planul National de Actiune pentru Promovarea Energiilor Regenerabile. "Autoritatile romane lucreaza acum la acest plan si este deja tarziu, ca sa nu mai vorbim ca mediul de afaceri nu are timp sa-si spuna parerea in legatura cu acest proiect. Obiectivul de politica pentru 2020 este de 24% din consumul de energie primara (electricitate, caldura, frig, transport). Obiectivul din legislatia actuala pentru 2020 este de 38% din electricitatea produsa, dar au aparut si simulari si cu 41%", a declarat Valeriu Bing, Deloitte.

Binig mai considera ca la ora actuala in industria energiilor regenerabile este aplicata o legislatie secundara ce face parte din generatia anterioara noii legislatii primare, ceea ce ar impiedica dezvoltarea sectorului pentru urmatorul deceniu, scrie Wall-street.

De asemenea, reprezentantul a mai declarat ca Romania a fost trasa cu cinci ani inapoi din cauza crizei financiare, iar consumul de energie electrica a scazut cu 10%. Binig mai spune ca tintele propuse de Romania pentru urmatorii ani nu ar putea fi atinse din cauza lipsei de claritati din industrie. "Lipsa de claritate nu permite nimanui sa faca primul pas, chiar daca bancherii au banii si dezvoltatorii au autorizatiile", a adaugat oficialul Deloitte, potrivit Wall-street.

O alta problema cu care se confrunta segmentul energiilor regenerabile la acest moment este legat de retelele actuale si capacitatea de transport a acestora. De asemenea, daca o companie privata vrea sa imbunatateasca transportul de energie, acesta este nevoit sa negocieze cu fiecare proprietar in parte.

Binig a concluzionat ca este nevoie de o clarificare a tuturor acestor probleme pentru ca in timp ce unii investitori vor abandona proiectele imature, altii vor primi in final finantarile bancare intarziate.


Sursa: Wall-street

 
02/04/2010 - Acest articol a fost citit de 2244 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 35 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Investitie de 10 mil. euro intr-o centrala eoliana
General Electric investeste in energie eoliana
UE ofera companiilor romanesti bani pentru...
Cat ne costa o casa 100% ecologica?
Romania investeste prea putin in energie verde
Stirile urmatoare
Record de energie eoliana in SUA in 2009
Primele 70 de turbine eoliene de la Fantanele...
Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor...
Producatorii de energie verde vor avea facturi...
Anul acesta am putea avea parte de un boom al...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric