Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Analistul considera ca in aceasta foaie de parcurs trebuie integrate motive ca modelarea sectorului de energie regenerabila, o strategie si o estimare concreta a potentialului, un sprijin necesar din partea statului si aplicarea unei legislatii secundare, cat si unei legislatii primare, potrivit Wall-street.
In luna iunie este termenul limita pentru care Romania trebuie sa depuna la Uniunea Europeana Planul National de Actiune pentru Promovarea Energiilor Regenerabile. "Autoritatile romane lucreaza acum la acest plan si este deja tarziu, ca sa nu mai vorbim ca mediul de afaceri nu are timp sa-si spuna parerea in legatura cu acest proiect. Obiectivul de politica pentru 2020 este de 24% din consumul de energie primara (electricitate, caldura, frig, transport). Obiectivul din legislatia actuala pentru 2020 este de 38% din electricitatea produsa, dar au aparut si simulari si cu 41%", a declarat Valeriu Bing, Deloitte.
Binig mai considera ca la ora actuala in industria energiilor regenerabile este aplicata o legislatie secundara ce face parte din generatia anterioara noii legislatii primare, ceea ce ar impiedica dezvoltarea sectorului pentru urmatorul deceniu, scrie Wall-street.
De asemenea, reprezentantul a mai declarat ca Romania a fost trasa cu cinci ani inapoi din cauza crizei financiare, iar consumul de energie electrica a scazut cu 10%. Binig mai spune ca tintele propuse de Romania pentru urmatorii ani nu ar putea fi atinse din cauza lipsei de claritati din industrie. "Lipsa de claritate nu permite nimanui sa faca primul pas, chiar daca bancherii au banii si dezvoltatorii au autorizatiile", a adaugat oficialul Deloitte, potrivit Wall-street.
O alta problema cu care se confrunta segmentul energiilor regenerabile la acest moment este legat de retelele actuale si capacitatea de transport a acestora. De asemenea, daca o companie privata vrea sa imbunatateasca transportul de energie, acesta este nevoit sa negocieze cu fiecare proprietar in parte.
Binig a concluzionat ca este nevoie de o clarificare a tuturor acestor probleme pentru ca in timp ce unii investitori vor abandona proiectele imature, altii vor primi in final finantarile bancare intarziate.
Sursa: Wall-street
02/04/2010 - Acest articol a fost citit de 2313 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 3 (data de 35 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |