Anul acesta am putea avea parte de un boom al energiei eoliene


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Anul acesta am putea avea parte de un boom al energiei eoliene


Scenariile optimiste arata ca anul acesta ar putea fi pusi in functiune 600 MW in proiecte eoliene, adica aproape cat un reactor al centralei nucleare de la Cernavoda.

energie

2010 aducand astfel o crestere de peste 40 de ori a capacitatii instalate in astfel de proiecte comparativ cu sfarsitul anului trecut. Cei 600 de MW de proiecte reprezinta la randul lor investitii de circa un miliard de euro, sute de locuri de munca create si aparitia dintr-o data a 240 de turbine eoliene, daca tinem cont ca in general, in dezvoltarile recente de parcuri eoliene se utilizeaza "mori de vant" cu capacitati individuale de 2,5 MW, scrie Ziarul financiar.

Boom-ul investitiilor in parcuri eoliene seamana cu explozia proiectelor imobiliare care a caracterizat anii 2006-2008. La fel ca si in imobiliare, dupa furtuna crizei au mai ramas doar gigantii energetici internationali care inca mai au bani pentru a face investitii de miliarde de euro.

"Pana la sfarsitul anului 2010 pot fi puse in functiune proiecte intre 150 si 600 MW, depinde de planurile de afaceri ale investitorilor", spune Adrian Baicusi, directorul general al Transelectrica, transportatorul national de energie electrica si companie care are un rol cheie in ceea ce priveste aporbarea parcurilor eoliene, scrie Ziarul financiar.

Deja la Fantanele, CEZ a instalat 70 de turbine eoliene si pana in toamna mai urmeaza sa fie ridicate inca pe atatea, Energias de Portugal a anuntat ca la mijlocul lui 2010, la Pestera, o localitate dobrogeana, vor fi instalati 90 de MW, iar Enel a inceput constructia unui parc eolian de 200 MW. Anul viitor, Petrom va incepe sa produca energie din vant, iar spaniolii de la Iberdrola vor instala primele turbine dintr-un parc care va deveni cel mai mare din lume.


Sursa: Ziarul financiar

 
27/04/2010 - Acest articol a fost citit de 2467 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 40 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Producatorii de energie verde vor avea facturi...
Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor...
Primele 70 de turbine eoliene de la Fantanele...
Record de energie eoliana in SUA in 2009
Deloitte: 2010, anul clarificarilor pe piata...
Stirile urmatoare
Baterie uriasa pentru energie solara
Deseurile de echipamente electrice si...
Energie solara din belsug pentru spanioli
SOLAR Business Opportunity, joi la Romexpo
Centralele termoelectrice din Romania sunt...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric