Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE)


ghidelectric.ro
Marti, 5 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE)


Cresterea fluxului de deseuri electrice si electronice din ultimii 20 de ani in tarile Uniunii Europene a determinat aparitia unor directive care se adreseaza modului de gestionare a acestora.

echipamente electrice

Echipamente electrice si electronice (EEE) - sunt echipamente care functioneaza pe baza de curent electric sau campuri electromagnetice, dar si echipamentele de generare, transport si de masurare a acestor curenti si campuri, si care sunt destinate utilizarii la o tensiune mai mica sau egala cu 1000 volti curent alternativ si 1500 volti curent continuu.

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) reprezinta echipamentele electrice si electronice pe care detinatorul le arunca, are intentia sau obligatia de a le arunca, precum si toate componentele, subansamblele si produsele consumabile, parte integranta a echipamentului.

Cresterea fluxului de deseuri electrice si electronice din ultimii 20 de ani in tarile Uniunii Europene a determinat aparitia unor directive care se adreseaza modului de gestionare a acestora, potrivit site-ului Deseurielectrice.

Comisia Europeana a propus modificarea acestor directive in urma analizarii, implementarii lor in tarile membre.

Noile directive propuneri sunt:

•Directiva 2002/95/CE – privind restrictiile de folosire a anumitor substante periculoase in echipamentele electrice si electronice (directiva RoHS)
•Directiva 2002/96/CE – privind deseurile de echipamente electrice si electronice (directiva WEEE)

Fiecare echipament electric si electronic este format dintr-o combinatie de componente care contin diferite substante, unele periculoase, care, pe de o parte, pot fi materii prime secundare ce pot fi reutilizate, iar pe de alta parte, pot fi o sursa importanta de poluare a mediului, scrie Deseurielectrice.

Cele mai periculoase substante din echipamentele electrice si electronice (EEE) sunt: plumb, mercur, cadmiu, crom, substante clorurate sau bromurate care scad puterea combustibila, arsen si azbest, informeaza Deseurielectrice.

Toate aceste substante sunt periculoase pentru sanatatea populatiei si pentru mediu.


Sursa: Deseurielectrice

 
30/04/2010 - Acest articol a fost citit de 2576 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 46 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Baterie uriasa pentru energie solara
Anul acesta am putea avea parte de un boom al...
Producatorii de energie verde vor avea facturi...
Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor...
Primele 70 de turbine eoliene de la Fantanele...
Stirile urmatoare
Energie solara din belsug pentru spanioli
SOLAR Business Opportunity, joi la Romexpo
Centralele termoelectrice din Romania sunt...
Panourile solare un risc?
Energy Series - Focus pe energie regenerabila
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric